Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoce v naší třídě - důležité :-)

10. 12. 2023
Milí rodiče,
máme za sebou první krásné divadlo, návštěvu vánočních trhů i Mikuláše a pomalu se blíží čas vánoční... V příloze posílám několik málo fotografií a i když nezachytí úplně všechno, pro představu snad postačí :-).
Doufám, že brzy vám budu moci předat také fotografie vánoční, které jste si někteří zaplatili v listopadu, ale které ještě do školy nepřišly (předpokládám, že v tomto týdnu by měly být, školka už je dostala, fotila se dřív).

Ve třídě máme adventní stromkový kalendář (vytahujeme si denně vzkazy a vykreslujeme baňky na papírovém stromečku) a dnes se mi podařilo zajistit i stromeček vánoční. V ŠD si děti dotvoří baňky a stromeček si společně ozdobíme. V posledním prosincovém dni si pak uděláme pěkné dopoledne, na které bych se s vaší pomocí potřebovala připravit...

Uvědomuji si, že toho máte nyní před Vánoci určitě hodně, přesto však mám velkou prosbu - chtěla bych děti potěšit tím, že pod stromečkem najdou společný dáreček pro všechny (zařídím) a pak jeden pro každého z nich. Moc prosím, zda můžete každý pořídit 1 dárek pro kluka (pokud máte syna) nebo 1 dárek pro holku (pokud máte dceru) v hodnotě cca 100 Kč, aby to bylo spravedlivé pro všechny. Dárek by neměly vidět vaše děti, budou anonymní a může se stát, že váš dárek dostane vaše dítko :-). Prosila bych, abyste ho vánočně zabalili a nadepsali cedulkou (pro kluka/pro holku) a dopravili mi nějak do školy (můžete ho zabalit ještě do novin, nebo zalepit do igelitky, aby mi ho děti předaly a zároveň neviděly, nebo nechat podepsaný na vrátnici, nebo donést při vyzvedávání dětí do třídy). Dětem následně řeknu, že mi nosí překvapení a že na ně poslední školní den budou čekat malé dárečky od nás - ne od Ježíška (ten chodí na Štědrý den) - jako odměna za usilovnou práci, kterou odvedly za dobu, co chodí do první třídy.
Pokud bych se mohla přimluvit - děti rády tvoří, možná lepší než hračka by mohly být nějaké tvořivé vyráběcí věci nebo sady k lepení, malování, foukání, vyškrábávání aj. (Pepco, Kik, papírnictví ...), uvidíte, nechám to na vás.
Moc prosím o dodání max. do středy 20.12., abychom všem dětem (i případně nemocným v daný den) mohli udělat společnou radost :-).

Děkuji velmi za pomoc a přeji poklidný další adventní týden, VD.