Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čtvrtek 11.4.

11. 4. 2024

ČJ - úkoly:

1) Čtení - příběhu (list/ čtvrtek)

2) Psaní - opis věty a slov (Pís str. 27/dokončit)

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Projekt Den dobrých skutků, 4. část: Práce s textem Červená Karkulka, členění po větách, postupné předčítání pohádky, rozdělování rolí do divadla, čtení a přiřazování vět k obrázkové osnově podle role, kterou si děti vybraly.

 

2. hodina MA

Nakupování, manipulace s mincemi, obchod (MA 28/4 - rozklíčování informací, které jsou uvedeny v tabulce, hra Na obchod - ve dvojici jeden nakupuje, druhý prodává a říká, jaké mince za danou věc požaduje, nakupující je vyskládá, obnos se zkontroluje a zapíše do matematického příkladu). Slovní úkol (MA 29/7 - zde je potřeba si úkol přečíst, vyskládat 18 Kč a postupně z vyskládaných mincí platit vždy přesně 6 Kč za jízdu, pokud děti nemají přesně, mají na pouti maminku, které může udělat co? buď jízdu zaplatit za své, to ale nechceme, nebo rozměnit velký peníz za menší penízky, pak by šlo koupit další jízdu třeba).  Počítání s tajenkou (MA 29/8). Evidence tvarů, porovnávání (MA 29/9).

MA - odkaz pro hodinu:

Kolo štěstí: https://wheelofnames.com/mq4-8nn

 

3. hodina TV

Trenéři do škol - fotbalová průprava.

 

4. hodina ČJ

Hláska a písmeno Žž. Čtení textu s otázkami na porozumění (SL str. 72/text). Hry s písmenky, čtení a psaní slov pozpátku (SL str. 72/hra +Mája). Týden a jeho dny, psaní datumu (na Máju), orientace mezi jednotlivými dny - před, za, hned před, zítra, pozítří, procvičování s odkazem (viz odkaz).

ČJ - odkazy pro hodinu:

Dny v týdnu, řazení: https://wordwall.net/cs/resource/71433836

Dny v týdnu, číslování: https://wordwall.net/cs/resource/54327532/dny-v-t%c3%bddnu

Dny v týdnu, doplňování do vět: https://wordwall.net/cs/resource/53669316/dny-v-t%c3%bddnu