Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čtvrtek 15.2.

15. 2. 2024

ČJ - úkoly:
1) Čtení - vět a rozhodování o jejich pravdivosti (list/ čtvrtek)

2) Psaní - opis slov (Pís str. 12/ dokončení strany)

MA - úkol:
1) I dnes prosím o prohledání MA složky, kdybyste nevěděli, který papír ze složky vytáhnout, pošlete ji celou, najdu si (hledáme Parkety 2. díl :-) Děkuji.

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Pohybová hra s písmenky M,R,J,K,V,E,A,Á,O,E - ve třídě jsou položená písmenka, děti je najdou, zapamatují, vyskládají ze Zásobníku a tvoří z nich slova, která postupně píší na Máju. Čtení textu Je pátek + odpovídání na napsané otázky k přečtenému (děti zapisují tiskacím písmem na připravené linky u otázek.

 

2. hodina MA

Počítáme do 13, manipulativně skládáme počet, zkoušíme rozklady, čteme a zapisujeme číslo 13 (s vršky, kamínky, POČ str. 18/ 1 řádek nahoře, MA 10/1+4). Nové prostředí = hadi (MA 10/3 - podle nápovědy dětí u cvičení, šipka vpřed znamená kroky vpřed). Půlíme provázek (MA 10/6 - jak půlit co nejpřesněji?).

 

3. hodina TV

Trenéři do škol - hokejová průprava.

 

4. hodina ČJ

Čtení vět a kresba obrázku podle přečteného tetu (SL str. 47/5). Diktát slov - vosa, komár, jelen, prase, pes (do sešitu Český jazyk ke značce D: na první stranu, prosím rodiče o nadiktování chybějícím dětem). Zrakové vyhledávání písmena R (viz odkazy).

ČJ - odkazy pro hodinu:

R - vyhledávání: https://wordwall.net/cs/resource/67545311

R - kvíz: https://wordwall.net/cs/resource/67477407