Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čtvrtek 22.2.

22. 2. 2024

ČJ - úkoly:
1) Čtení - příběhu s doplňováním informací do vět (list/čtvrtek)

2) Psaní - opis vět (Pís str. 15/dokončení - s obkreslením vzorových vět)

3) Písanky chybějících dětí - dnes jsme dopsali do Písanek psaní za tento týden. Pokud byste měli hotové a chtěli přinést dnes či zítra ke kontrole na pero, můžete nechat na vrátnici, podívám se :-)

V hudební soutěži děkujeme Honzíkovi a Barunce za zpěv písniček a gratulujeme Barči ke krásnému 2. místu :-).

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Sluchové rozpoznávání dvojhlásek -au, ou (práce s kartičkami, zvedání té, kterou děti uslyší ve slově). Čtení textu s vyhledáváním slov, které do vět nepatří, opakované čtení správně napsaného příběhu (SL str. 52/3). Tvoření slov ze slabik, jejich barevné vykreslování a přepis psacím písmem k obrázku (Pís str. 15/vrchní polovina). Au, ou - zrakové vyhledávání ve slovech (s odkazem).

ČJ - odkaz pro hodinu:

AU, ou, vyhledávání: https://wordwall.net/cs/resource/68783144

 

2. hodina MA

Hra Na krále + procvičování počítání a dopočtů do 13 (pr. lístek č. 110). Autobus (MA 12/1). Hodiny a  doplňování ciferníku + první zjišťování, zda děti poznávají čas, seznamování dětí s ručičkou malou a velkou, pojmy čtvrt, půl, tři čtvrtě, celá (MA 13/10). Rytmus a doplňování tvarů (MA 14/6).

 

3. hodina TV

Trenéři do škol - hokej.

 

4. hodina ČJ

Hra s rýmy (děti ve dvojicích na přichystaných lístečcích čtou slova a zkouší doplnit rým). Další hledání rýmů a spojování slov (Sl str. 53/6). Tvoření nových slov záměnou jednoho písmene (SL str. 52+53/ boční lišty). Rozdělování řady písmen na slova a přepis 4 slov psacím písmem (SL str. 53/5).