Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čtvrtek 29.2.

29. 2. 2024

ČJ - úkoly:
1) Čtení - slova s předložkou, text a doplňovací úkol (list/ čtvrtek)

2) Psaní - přepis slov (pr. list Zz velký/ 3 řádky dole, poslední řádek = dobrovolný)

3) Recitace básniček - další kolo proběhne v pondělí pro vybrané děti a děti, které přijdou po nemoci, děkuji velice za pomoc s výběrem básniček :-)

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Skládání slov ze zadaných písmen a jejich hláskování (SL str.57/mod). Čtení psacích slabik (SL str. 57/5). Hledání slov, která k sobě patří, jejich vykreslování (SL str. 57/4). Čtení slov s předložkou (SL str. 55/ barevné komínky). Diktát slov:  rosa, auto, jedou, vrána, záda (do sešitu Český jazyk na první stranu k nové značce D:). Psaní - Psací Z (Pís str. 26/ 3 řádky, vynechávají se dva řádky s kličkami úplně nahoře).

 

2. hodina MA

Počítáme do 14, manipulativně s vršky, skládáme a rozkládáme, hledáme dvojice čísel, které dají 14, doplňujeme objekty do 14, čteme 14 a píšeme (MA 14/1+3, POČ str. 18/ jeden další řádek). Jedeme bus (MA 14/2). Nové prostředí - parkety (MA 15/12 - děti dostanou malé kartičky s parketami z přílohy, které vystřihnou podle přerušované čáry; snaží se vyskládat s nimi předkreslenou podlahu v sešitě podle nakreslených barevných kombinací, jednotlivé části nakonec přilepí na správné místo).

 

3. hodina TV

Trenéři do škol - hokej.

 

4. hodina ČJ

Psaní - velké psací Z (Pís str. 26/ dokončení, na poslední řádek píšeme pouze velké Z). Třídní kolo recitační soutěže.