Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čtvrtek 30.11.

30. 11. 2023

ČJ - úkol:
1) Čtení - slabik, slov, věty (list/ čtvrtek)

MA - úkol:
1) Psaní číslic - úkol se ruší, sešity mám u sebe :-)

TV - úkol:
1) Prosím rodiče o pečlivé psaní omluvenek z TV. Dnes mi opět některé děti tvrdily, že necvičí, protože jste jim to řekli, ale nikde není nic napsaného :-(. Není v mých silách, abych volala a zjišťovala, jak to je. Dnes děti tedy cvičit nebudou, ale od příště bez omluvenky již cvičí. Děkuji za pochopení, VD.

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Písmeno M, procvičování. Čtení slabik, orientace v tabulce, vyhledávání podle barevného klíče (SL str. 13/2+3 - píšeme velkým tiskacím slabiky pod barevný klíč). Nácvik spojování psacích písmen do slabik (příprava = obkreslování psacích slabik me, ma na tabuli, na papírech na zemi, pak na Máji, je potřeba dětem ukázat, jak mají napojovat -a, že se ruka vyjede nahoru, lehce zahne, pak se musí kousek vracet po napsané lince). Psaní slabik - me, -ma, -mé (Pís str. 6/3 řádky, vynecháváme řádek se slabikou -mo).

 

2. hodina MA

Psaní číslic 3,4 (MA 66/ 2 řádky u číslice 4). Sčítání a porovnávání (MA 36/3 dok + 45/7). Stavby z krychlí a zápis plánu (MA 45/6). Barevný rytmus (MA 45/9).

 

3. hodina TV

Trenéři do škol: Gymnastika - opičí dráha, rychlostní, vytrvalostní, koordinační cvičení, kotouly vpřed, hody míčkem.

 

4. hodina ČJ

Písmeno M, procvičování. Pojmenování zvířat, vyznačování délky slabik (SL str. 13/ červ). Obrázkové čtení vět (SL str. 13/1). Čtení slabik, slov a vět s vyznačováním barevných slabik (SL str. 13/4). Psaní slabik - la, -lá, -le, -lé (Pís str. 3+4/dokončení - pořád je třeba upozorňovat na tvary vlaštovek u -l i písmenka -e).