Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čtvrtek 5.10.

5. 10. 2023

ČJ - úkoly:
1) Psaní dešťové kapky (ŽA str. 37/ poslední 3 řádky, děti mohou zkusit nejprve cvičně na Máju, potom si obtáhnou vzor, pak kreslí tvary)

2) Čtení písmen (pr. lístek) - děti čtou písmenka v řádcích, četnost čtení záleží na vás jako rodičích, pro koho jsou písmenka jednoduchá, přečte všechno jednou a stačí, kdo s písmenky začíná, ale jde to, čte všechno alespoň 2krát, komu se písmenka pletou, čte třeba jen 1 nebo 2 řádky vícekrát tak, aby to šlo lépe ... do koleček vzadu si děti kreslí smajlíky dle čtení, rodiče čtecí úkol podepisují, děkuji

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Hláska a písmenko A - vyvození písmenkovou pohádkou, seznámení s tiskací a psací podobou písmene, vykreslení tvarů Aa (ŽA str. 36/zel, A- červeně, a-modře), seznámení s dlouhým a krátkým tvarem AÁaá, sluchové vnímání (ŽA str. 36/mod). Čtení písmen a vykreslování dle barevné nápovědy dole v liště (ŽA str. 36/fia). Psaní A - nácvik tiskacího tvaru shora dolů (na tabuli, na Máju, ŽA str. 82/2ř).

 

2. hodina MA

Čteme číslice 1-6 (s pohybem + MA 23/6). Házíme kostkou a evidujeme hody (MA 21/8). Škrtnu nebo doplním do 3 (MA 21/5). Zapíšu počet (MA 22/3). Hra Bum (s řadou čísel 1-10). Počítáme dohromady (pr. list 9).

 

3. hodina TV

Trenéři do škol, reakční rychlost, koordinační a pohybové hry, vybíjená, fotbal.

 

4. hodina ČJ

Hláska a písmeno Aa - vymýšlení slov na A, hra pexeso s tvary písmen Aa (viz odkaz). Zrakové vnímání - vyhledávání Aa (ŽA str. 36/žlu, velká A červeně, malá a modře), čtení písmen a přiřazování psacího a tiskacího tvaru (ŽA str. 37/dole). Psaní - dešťová kapka (na Máju zkoušíme poprvé, tvar je obtížný, protože nejde o ovál, pak ŽA str. 37/3 řádky - tvar začíná shora, pokračuje ve směru šipky).

ČJ - pexeso, odkaz pro hodinu: https://wordwall.net/cs/resource/61335391/p%c3%adsmeno-aa