Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čtvrtek 7.12.

7. 12. 2023

ČJ - úkoly:
1) Čtení slabik, slov, věty (list/ čtvrtek)

2) Psaní slov - milí, lama, malé (Pís str. 8/3 řádky)

3) Kartičky ke školnímu automatu s letáčkem s pokyny pro používání - dostanou děti zítra ve složce se čtecími kartami (doma si pročtěte a pokud ji budete chtít používat, vložte na ni peníze, pokud ne, mohou si s ní děti třeba hrát, pravidla pro nákup v automatu nastavím v souladu s paní vychovatelkou - třeba o velké přestávce + cestou z oběda)

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Písmeno S, procvičování. Vyhledávání Ss v říkance, čtení slabik a dvojslabičných slov (SL str. 16/ nahoře, barevný sloupeček + oranžový rámeček). Hlásková stavba slov, dopisování písmen do okének, vyťukávání délky slov (SL str. 16/červ). Čtení jednoslabičných slov - nový typ čtecí slabiky (SL str. 16/ oranžové sloupečky - vyznačujeme jedním obloučkem). Psaní slova -lem (Pís str. 8/ 1 řádek).

 

2. hodina ČJ

Písmeno S, procvičování. Práce se Zásobníkem - vyskládávání písmenek podle předlohy ze SL str. 19/4, tvoření slov z vyskládaných písmen a jejich zapisování tiskacím ke květinkám. Psaní slova -máma (Pís str. 8/ první a osmý řádek psacím písmem). Diktát psacích písmenek: a, é, m, l, i, ó, s, u (Pís str. 8/ na volný řádek nadepsaný písmenkem D: děti píší psací písmenka tak, jak diktuje učitel, pokud neví, nakreslí pomlčku a pokračují dalším písmenkem). Vyznačování délek slabik u slov (SL str. 19/červ).

 

3. hodina TV

Trenéři do škol: Gymnastika - honičky, zvířátková abeceda, štafety družstev, překážková dráha (kotoul vpřed, náskok na tyč s výdrží, prolézání tunelu, odraz z můstku, seznámení s kruhy).

 

4. hodina MA

Číslice 9 - vyvození, manipulativní skládání s vršky, rozklady 9 na dvě skupinky vršků, počítání, kolik mi dá devět, rozklady dalších čísel (MA 46/1+2). Evidence krychlí (MA 46/3 dokončení). Porovnávání délek dřívek (MA 46/4 - číslujeme pořadí velikosti dřívek, u červeného a hnědého nejdřív odhadujeme, potom zkoušíme přiložit prstíky a měřit, pak přikládat papírek a dělat si značky, pak používáme nejpřesnější pravítko, abychom rozhodli o správné velikosti). Skládání dečky (MA 42/4 - zkoušíme na papíru A5 čtyři přesné přehyby, pak složení do harmoniky a jeden střih, dečku nikam nelepíme, dokreslujeme si ji).