Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pátek 1.12.

ČJ - úkol:
1) Čtenářská karta č. 2 (čtení písmen, slabik, slov a vět + naučení se básničky - opakováním po rodiči, už jsme to zkoušeli dnes ve třídě, mělo by to jít ...). Děti dnes dostaly podepsaný euroobal, ve kterém budou uchovávat všechny čtenářské karty, kdyby jste je potřebovali k procvičování čtení, abyste je měli k dispozici. Vybírat celou složku budu každé pondělí, potom ji vrátím domů.

2) Knihovna - v pondělí jdeme do knihovny, odcházíme v průběhu svačinové přestávky, dětem jsem odhlásila svačiny, dejte jim vlastní prosím. Z učení prosím ČJ + MA - děti po nemoci, mají ji doma. 

3) Písanky + MA mám u sebe ke kontrole :-), nehledejte.

Přeji krásný první adventní víkend, VD.

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Písmeno L, procvičování. Hra Všechno létá, co má L (pokud děti uslyší slovo s L, napodobují let ptáka, SL str. 14). Vyhledávání Ll v říkance, čtení slabik (SL str. 14/ nahoře + barevný komín). Čtení slov  (SL str. 14/ rámeček). Psaní - o (Pís str. 5/4ř).

 

2. hodina ČJ

Písmeno L, procvičování. Obrázkové čtení příběhu s otázkami na porozumění (SL str. 14/dole). Psaní slabik -lo,ol,mo (nejdříve na Máju - zde prosím, aby děti psaly -l přes 2 řádky a o,m přes jeden, poté Pís str. 5+6/ dokončení).

 

3. hodina MA

Doplňování součtových trojúhelníků (MA 42/2). Hledání cest podle barevné nápovědy (MA 43/7). Hra s dečkou (MA 43/9). Psaní číslic 3,4,5,6 (MA str. 66/ dokončení všech chybějících řádků na straně). Hledání rozdílů (pr. list Škola).

 

4. hodina HV

Dechová a hlasová cvičení. Opakování písní - Svatomartinská, Čížečku, čížečku, Pod naším okýnkem. Seznámení s notovou osnovou (pr. list - očíslování 5 linek a 4 mezer).