Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pátek 12.4.

12. 4. 2024

ČJ - úkoly:

1) Čtení - slov a hádanky se zvířátky (karta č. 18)

 

2) Písmenko Řř k založení do Zásobníku :-)

 

V pondělí jdeme v rámci některých hodin s dětmi do naší MŠ, abychom dobrým skutkem potěšili malé děti :-), děti budou zpívat, číst a hrát pohádku O červené Karkulce. Učení v aktovce chystáte klasicky na pondělní den.

 

Děkuji a přeji prima víkend, VD.

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Hláska a písmeno Řř, vyvození písmenkovou pohádkou. Tvary psací a tiskací, hledání podobností s ostatními písmeny, vyhledávání tvarů v říkance (SL str. 74/nahoře). Čtení slabik (SL str. 74/barevné slabiky). Psaní RŘ (na Máju, na tabuli, pr.list Ř/ 3 řádky). Hláska a písmeno Ř tě probudí, vymýšlení slov na písmenko Ř.

 

2. hodina ČJ

Projekt Den dobrých skutků, 5. část: Trénujeme společné předčítání pohádky, hraní loutkového divadla - Červená Karkulka.

 

3. hodina MA

Rozpočítání na kole štěstí se zapisováním výsledků na Máju + s plácačkou (viz odkaz) + hra Bomba (s řadou čísel 0-20). Krokovací hádanky typu: Udělám 3 kroky do předu, pak 7 kroků do předu, kolik musíš udělat, abys stál vedle mě? (výsledky ukazujeme pohybem), pak krokování na pásku s figurkou podle (MA 29/5 + 31/8 - sdílení možností s kamarádem). Součtové trojúhelníky (MA 31/6 + na pr. lístku = Rychlíci).

MA - odkaz pro hodinu:

Kolo štěstí: https://wordwall.net/cs/resource/71483466

 

4. hodina PČ

Projekt Den dobrých skutků, 6. část: zkouška celého programu pro děti z MŠ.