Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pátek 15.3.

15. 3. 2024

ČJ - úkoly:
1) Čtení - slabik, slov, příběhu, vymýšlení postaviček na B, vyhledávání Bb v textu (karta č. 15)

2) Recitační soutěž - proběhne ve středu odpoledne v čase 14.00-16.00. Z dětí jsem prozatím vybrala Aničku, Baru, Tea, Kubíka T, Veru a Honzíka, v pondělí vyberu 3 děti, které by si vyzkoušely recitovat ve školním kole. Pokud prosím můžete, ještě s dětmi básničku vyzkoušejte, děkuji

PČ - úkol:
Na příště prosím o placatý kamínek nebo kousek platového kolečka, kterým bychom zakryli 1cm dírku v květináči, průměr kulatého dna je 4cm, děkuji.

A přeji prima víkend, VD.

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Hledání písmenek N,Í,B,B,OU po třídě, jejich zapsání na Máju a složení slova = BOUBÍN. Společné čtení říkanky a textu nad otevřenou knihou, ukázka fotografií (viz odkaz). Psaní -B (Pís str. 30/ 4 řádky, písmeno -R nepíšeme!). Tvoříme písmenko B do knížky písmenek (B jako brýle nebo beruška - dokreslujeme).

ČJ - odkaz pro hodinu:

Boubín (stačí kousek z videa): https://www.youtube.com/watch?v=Vaad37f1z8M

 

2. hodina ČJ

Sluchové postřehování b-p-d ve slovech a zrakové rozlišování správného tvaru odpovídajícího písmene (práce s kartičkou -b). Psaní slov (Pís str. 30/ dokončení). Čtení textu s porozuměním a otázkami (SL str. 62/ dole). Doplňování nedokončených vět (SL str. 65/5 - spojujeme slovo z batohu se správným místem ve větě).

 

3. hodina MA

Hra Indián (na příklady do 16). Spojím 3 čísla, aby bylo 8, manipulativně s kartičkami (MA 19/11). Krokujeme a zapisujeme šipky (MA 22/3).

 

4. hodina PČ

Jarní květináč - ubrousková technika.