Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pátek 16.11.

16. 11. 2023

Úkoly:

1) Čtení - písmen, slabik, slov, vyhledávání slov v tabulce, určování pravolevé orientace, čtení vět, bludiště (list/ čtvrtek a víkend, věty s hvězdičkou jsou dobrovolné)

2) Psaní - psací tvary i/y (pr. list Písmena/ 2 řádky nahoře, řádek s hvězdičkou je dobrovolný, tečka nad -i se píše jedním ťupnutím, nekrouží se puntík)

3) Chybějící děti v pondělí přinesou list s princeznou do školy, budeme pokračovat s dalšími úkoly a klíči :)

Mějte krásné volné dny, VD.

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Slabikářová slavnost - 1. část: motivace - plnění pěti úkolů, získání pěti klíčů dovede děti k tomu, že dostanou nejdůležitější knihu první třídy = Slabikář. Předčítání pohádky Šípková Růženka a odpovědi na otázky k pohádce, zpěv a poslech písničky Na sedmém lánu (viz odkaz), práce s pracovním listem (1. úkol = krásné vykreslení princezny, zisk 1. klíče + ŽA str. 76/mod - vymýšlíme jména pro princezny). Psaní - uvolňování ruky, kroužení (MPP str. 12/ celá).

ČJ - odkaz pro hodinu:
O šípkových růžích (poslech písně): https://www.youtube.com/watch?v=lMngIzK6Slk

 

2. hodina MA

Hra Přebíjená (s kartičkami). Psaní číslice 0 (MPP str. 1/ 3 řádky). Krokování (MA 39/8 dokončení). Uberu 2 a zapíšu (MA 39/7). Číselná řada (MA 39/5 + hra Bomba se sestupnou řadou).

 

3. hodina TV

Trenéři do škol: Florbal - vedení hole, míčku, střelba na branku. Silová cvičení a cvičení s různými míči.

 

4. hodina HV

HV - výměna: Dechová a hlasová cvičení. Poslech: Hymna ČR. Zpěv písně Pod naším okýnkem (pohybové vyjádření) a opakování dalších známých písní. Rozloučení se studentkami z PdF MU.

HV - odkaz pro hodinu:

Hymna do kufříku: https://edu.ceskatelevize.cz/video/6343-kdyz-se-rekne-nase-zeme-hymna-do-kufriku