Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pátek 19.1.

19. 1. 2024

ČJ - úkoly:

1) Čtení - slabiky, slova, slova s předložkou a věty (karta č. 8)

2) Pololetní práci budeme psát v úterý a ve středu v půlených hodinách (diktát písmen, slabik, slov, přepis z tiskacího do psacího, čtení slov, přiřazování k obrázkům, čtení otázek a odpovědi smajlíky)

MA - 12 dětí  má za sebou pololetní práci, chybějící děti si napíší po návratu. Práce vám pošlu domů na ukázku a podpis v okamžiku, kdy ji budou mít napsanou všechny děti. Děkuji za pochopení. Dětem jsem dnes opravenou práci ukázala a prošla případné chyby. Dopadlo to všem moc dobře :-).

Hezký víkend, nemocné děti moc zdravím, VD.

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Písmeno K - A,B,C,D s Michalem (viz odkaz) + tvarování K z drátků, z tužek + psaní tiskacího K (Pís str. 32/ 1 řádek). Luštění křížovky (SL str. 38/2). Práce s písmenky ze Zásobníku - skládání slov podle obrázků + zapisování slov do mřížky (SL str. 38/3).

ČJ - odkaz pro hodinu:
A,B,C,D s Michalem - K: https://www.youtube.com/watch?v=LpwHLxzYLu0&list=PLuHHs2HmROkjKqDX0YMNaItJQ3bfBkvNY&index=14

 

2. hodina ČJ

Kimmova hra - nákup (děti na chodbě hledají a zapamatovávají si slova a předměty - HROZNY, MRKEV, KUŘE, MLÉKO, PEČIVO, LÍZÁTKO, které lze koupit, ve třídě zakreslují na Máju). Čtení textu s otázkami na porozumění (SL str. 36+37 nahoře, po částech, s průběžnými otázkami k obsahu). Pepa nakupuje - video (viz odkaz).

ČJ - odkaz pro hodinu:

Pepa nakupuje: https://www.youtube.com/watch?v=Ps3YHsJ3H8c

 

3. hodina MA

Pololetní opakování - písemná práce (sčítání, odčítání, dopočty do 10, evidence tvarů, součtové trojúhelníky, stavby a plány, rytmus).

 

4. hodina HV

Dechová a hlasová cvičení. Zpěv písní - hádání podle úryvku, s pohybem, s rytmickými doprovody dřívky a trianglem. Nová píseň Bude zima, bude mráz.

HV - odkazy pro hodinu:

Šel zahradník do zahrady: https://www.youtube.com/watch?v=KHrlk7mNZGc

Bude zima, bude mráz: https://www.youtube.com/watch?v=LldpckcKmrw