Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pátek 19.4.

19. 4. 2024

ČJ - úkoly:

1) Čtení slov, příběhu, barevné vykreslování (víkendová karta č. 19)

 

2) Krupičná kaše - dobrovolný úkol :-)

 

Mějte prima víkend :-), VD.

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Diktát slovních spojení: VELKÁ ŘEPA, NAŠE TŘÍDA, VESELÁ MARUŠKA (do sešitku Český jazyk). Hledání slov KAŠE, HRNEČEK, STUDÁNKA, JAHODY z pohádky a jejich skládání z písmenek ze Zásobníku (práce ve dvojicích). Psaní věty - děti si vyberou 1 ze slov, vytvoří s ním větu, zapíší ji tiskacím a pak  psacím písmem na Máju + ústní prezentace věty.

 

2. hodina ČJ

Hrnečku, vař! - písnička (viz odkaz). Čtení pohádky (SL str. 74), její dovyprávění + pečlivé vykreslení 1 obrázku pod pohádkou. Psaní - psací L (Pís str. 31/ celá + pro rychlíky úkol dole na stránce).

ČJ - odkaz pro hodinu:

Hrnečku, vař! - píseň: https://www.youtube.com/watch?v=3Q4gMKb1nkA

 

3. hodina MA

Bus (MA 31/5 - nový typ okének, znamenají, že z dané zastávky odjíždí napsaný počet cestujících). Obchod - manipulace s mincemi, vyskládávání přesných mincí dle tabulky, nákup a prodej, zapsání do příkladu (MA 29/6). Stavby z krychlí a přesun 1 krychle tak, aby vznikla jiná stavba + přepis do plánu (MA 31/9). Počítání, porovnávání a hledání chyby v příkladech (MA 31/7).

 

4. hodina PČ

Projekt studentek - jeho ukončení, zhodnocení a  slavnostní pasování dětí na Nositele dobrých skutků. Společné rozloučení.