Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pátek 20.10.

20. 10. 2023

ČJ - úkoly:
1) Čtení písmen a slabik (slabiky děti obloučkují, dokreslují smajlíka, rodiče podepisují prosím)

2) Prosím o vyloupnutí OoÓó

Děkuji a přeji pěkný víkend :-), VD.

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Hláska a písmeno Oo, vyvození písmenkovou pohádkou. Tvary tiskací a psací - vykreslování (ŽA str. 52/zel). Vyhledávání Oo ve slovech, určování délky a počtu slabik (ŽA str. 52/mod). Psaní - ovál (MPP str. 18 - točíme každý ovál 2krát, neděláme napojení, do rámečku dole kreslíme obrázky, které začínají na O).

 

2. hodina ČJ

Hláska a písmeno Oo, hra Probudí tě slovo na O. Vymýšlíme slova  na O. Čtení písmen a vyhledávání OoÓó (ŽA str. 52/fia). Čtení slabik (ŽA str. 86/SMALP + kontrola D.Ú.). Hra Mimozemšťan, délka a počet slabik (ŽA str. 52/červ). Psaní - ovál (ŽA str. 53/3 řádky).

 

3. hodina MA

Evidence počtu věcí (po chodbě na Máju, která zůstává ve třídě). Součtové trojúhelníky (MA 29/6 + manipulativně zkoušíme z velkých dřívek vyrobit okénka pyramid, do kterých vkládáme kamínky, které se pak sesypou dolů do posledního okénka). Stavby z krychlí a plány staveb, přiřazování (MA 29/5 - postavíme stavbu, pak vykamínkujeme počet krychlí v každém jednom komínku, pak spojíme se správným  plánem).

 

4. hodina HV

Dechová a hlasová cvičení, hlavový tón,  práce s říkadlem Jede, jede myška, rytmický doprovod dřívky. Rytmická hra Na otázku a odpověď. Zpěv písní, nová píseň Proč? s pohybovým doprovodem. Hra Na kudrnatou Káču (schováváme předmět, podle písničky ho hledáme).