Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pátek 22.3.

22. 3. 2024

ČJ - úkol:

1) Čtení - slabik, slov a příběhu, poslech pohádky ze Slabikáře + odpovědi na otázky psacím písmem (karta č. 16 - založená v nové složce, prosím rodiče o přečtení pohádky ze Slabikáře - některé děti mohou číst i samy, aby děti mohly odpovídat na otázky na konci karty)

 

MA - úkol pravidelný

1) Prosím o každodenní procvičování počítání (alespoň 10 příkladů denně), každý den trénujeme ve škole klasické počítání, ale je potřeba i doma, aby děti přestaly používat prsty, osu, byly rychlejší a jistější si v příkladech. Dnes jsme zkoušeli klasickou pětiminutovku, děti viděly, jak zvládají/nezvládají ... děkuji

 

Přeji prima víkend. VD.

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Hláska a písmeno Čč - vyvození pohádkou Od Andulky po žížalu (viz odkaz). Zrakové vyhledávání tvarů v říkance (SL str. 68/nahoře) + zpívaná pohádka Čert a Káča (viz odkaz). Čtení slabik (SL str. 68/ boční lišta) a vymýšlení slov na slabiky. Psaní písmen čČ + zároveň se učíme psát správný zaoblený háček (do sešitku Český jazyk napsat značku O: na první řádek -č, na druhý -Č, na třetí -čert, na čtvrtý - Čenda).

ČJ - odkazy pro hodinu:

Čč - Od Andulky po žížalu (cca od 14.30 pustit chvilku): https://www.youtube.com/watch?v=dMSQdxUWWoM

Čert a Káča: https://www.youtube.com/watch?v=W5yCP0inE_Q

 

2. hodina ČJ

Hra Slovo s hláskou Č tě probudí + sluchové postřehnutí pozice hlásky ve slově a její pohybové ztvárnění. Čtení slov s určováním počtu slabik s barevným vyznačováním (SL str. 69/ boční lišta). Psaní - písmeno Čč a slova (Pís str. 23/ 4 řádky, do čtvrtého píšeme slovo - čert).

 

3. hodina MA

Rozpočítání s míčkem (procvičujeme počítání bez prstů) + pětiminutovka zkušební rychlá (na Máju, rychlá znamená, že řeknu příklad, dám chvilku na zapsání výsledku a pokračuji dál). Barevné trojice (MA 23/10 - manipulativně s kartičkami, pak spojování a dopisování příkladů do políček). Sousedé ve třech políčcích (MA 23/8 - součet všech tří sousedů = 6, dokreslujeme puntíky). Stavíme stavby ze 6 jednobarevných krychlí a zakreslujeme je do plánů (MA 24/5).

 

4. hodina PČ

Jarní květináč - setí jarního osení.