Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pátek 29.9.

29. 9. 2023

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Hláska a písmenko S - A,B,C,D s Michalem (viz odkaz). Zrakové a sluchové vnímání (pr. list S/dokončení, u šaška se vykreslují věci, které v sobě mají hlásku S, do prázdného okénka se  kreslí alespoň 2 věci, které začínají na S, Rychlíci: z druhé strany listu = cesta pouze po písmencích S). Psaní šikmé prohnuté čáry zdola nahoru s listem lípy (ŽA str. 31, kreslíme stopku a spodní část listu).

ČJ - odkaz pro hodinu: A,B,C,D s Michalem - S: https://www.youtube.com/watch?v=uuusA2ANUbQ

 

2. hodina ČJ

Pohádkové putování - hra s kostkou a figurkou, ve dvojici, skupině (ŽA str. 30 - dle pokynů dole v liště, popř. je možné změnit si pravidla). Orientace - první, poslední, vpravo, vlevo, vedle, hned za (ŽA str. 31/hromádky dole). Psaní - vlny (ŽA str. 29).

 

3. hodina MA

Počítáme do 6, hra Polož, uber, zapiš (se 6 vršky, děti dle pokynů skládají počet, pak uberou několik a zakreslí konečný výsledek na Máju). Škrtni a zapiš (MA 17/6). Barevný rytmus - vlastní s kamarádem ve dvojici s 12dvojbarevnými vršky, pak MA 17/7). Evidence a zapisování počtu (MA 17/5, u ČB obrázků evidujeme co? - pokud na to děti přijdou, zaevidují si, pokud ne, nechají políčka s šedými obrázky volná).

 

4. hodina HV

Dechová a hlasová cvičení. Zpěv rychlých písní, doprovod dřívky. Hra Na ozvěnu, rytmická deklamace říkadla Šla kočička k muzice. Poslech ukolébavky, nová píseň Halí, belí. Pojmy silně a slabě.