Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pátek 3.11.

3. 11. 2023

ČJ - úkol:
1) Čtení písmen, slabik, slov a věty, kreslení obrázku podle přečteného slova (list/ víkend)

Mějte pěkný víkend, VD.

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Diktát písmen a spojování písmen do slabik a slov (práce se Zásobníkem: m,L,U,a,S,P,o,A). Doplňování slabik do slov, čtení slov a přiřazování k obrázku (ŽA str. 68/červ, žlu). Psaní - psací o (ŽA str. 69/3 řádky).

 

2. hodina ČJ

Píseň Tři čuníci, pojmenovávání obrázků, hledání slov se slabikou SE (ŽA str. 68/zel). Hra Myslím si dopravní prostředek + vymýšlení příběhu k obrázkům, dokreslení, jak to bylo dál (ŽA str. 68/mod). Psaní - psací o (ŽA str. 69/3 řádky dokončit). PRCH - prevence rizikového chování v dopravě.

 

3. hodina MA

Porovnávání čísel, manipulace s kartičkami (zvedání kartičky, která je menší než druhá). Vyvození znaku "je menší" (MA 35/nahoře se slovním popisem) + manipulace s kartičkou "je menší" (na Máji, vyskládávání počtu). Čtení znaku "je menší než" (MA 35/8). Písnička na číslici 3 + psaní číslice (MPP str. 3/3 řádky bez kličky uprostřed číslice).

 

4. hodina HV

Dechová a hlasová cvičení, nácvik hlavového tónu. Práce s říkadlem Jede, jede, myška - melodizace a rytmizace. Zpěv písní a hra Na štafetu - děti rozdělené do skupin dle pokynu zpívají části písní a střídají se u toho.  Nová píseň Čížečku, čížečku s pohybovým ztvárněním + videoodkaz.

HV - odkaz pro hodinu:

Čížečku, čížečku: https://www.youtube.com/watch?v=XQoTb6h1-pI