Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pátek 5.4.

5. 4. 2024

ČJ - úkol:

1) Čtení slov, hledání společného slova pro slova v seznamech, hádanky na zvířátka a čtení víceslabičných slov (karta víkendová)

 

MA - úkol pravidelný:

1) Procvičování počítání :-)

 

Hezký víkend, VD.

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Motivační píseň Karneval (viz odkaz). Složení slova KARNEVAL z kartiček (na koberci) + vymýšlení pohádkových postaviček na jednotlivá písmenka ze slova KARNEVAL. Sdílení masek z družinového karnevalu. Čtení textu Ve škole (SL str. 70/ dole + 71/ 3 řádky). Psaní jmen (Pís str. 24+25/dokončit).

ČJ - odkaz pro hodinu:

Karneval, píseň: https://www.youtube.com/watch?v=kJSIsxrhskU

 

2. hodina ČJ

Otázky a odpovědi - kontrola D.Ú., čtení a diskuze o odpovědích. Motivační píseň Karneval 2 (viz odkaz). Shrnutí přečteného příběhu a jeho dočtení (Sl str. 71/text). Odpovědi na otázky k textu, spojení jmen s maskami dětí (SL str. 71/červ). Diktát jmen: Adéla, Jan, Helena, Petr, Zora (do sešitku Český jazyk ke značce D:).

ČJ - odkaz pro hodinu:

Karneval 2, píseň: https://www.youtube.com/watch?v=SAM-5TlvoMw

 

3. hodina MA

Rozpočítání - pětiminutovka s výsledky na Máju + hra Sova (myslím si číslo). Hledání chyby v příkladech, jejich opravení (MA 26/2). Barevné trojice (MA 26/5 - manipulativně s kartičkami).

 

4. hodina PČ

Projekt Den dobrých skutků, 1. část: Úvod k projektu, seznámení s jeho cíli, motivační povídání. Vysvětlení symboliky - tlapka = laskavost ke zvířatům, list = laskavost k přírodě, ruka = laskavost k lidem - pracujeme s obrázky a situacemi na nich (viz odkaz). Květina (tvoření z čajových sáčků).

PČ - odkaz pro hodinu:

Symboly a činnosti, přiřazování: https://wordwall.net/play/71125/703/315