Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pátek 6.10.

6. 10. 2023

Úkoly:
1) Čtení - nový malý lísteček s písmenky

2) Mimozemšťan - trénujete denně prosím, některé děti vůbec neslyší jednotlivé hlásky, je potřeba zkoušet pořád dokola

3) Písmenko AaÁá - prosím vystřihnout, podepsat, zagumičkovat (některé děti stále písmenka noví v pouzdře, protože čas přestávek je pro ně nedostatečný k založení do desek, ale nebojte, zvládneme to postupně :-)

Hezký víkend, VD.

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Hláska a písmeno Aa - písmenko představuje Michal - A,B,C,D s Michalem (viz odkaz). Skládání A z kaštanů (ve skupinách). Vyhledávání AÁaá mezi ostatními písmenky (pr. list Aligátor - velká písmenka kroužkujeme červeně, malá modře). Kontrola čtecího úkolu - čteme společně. Sluchové vnímání, hra Mimozemšťan, vyťukávání délek slabik (ŽA str. 36/červ). Psaní - kapka malá a velká (ŽA str. 39/3 řádky).

ČJ - odkaz pro hodinu, A,B,C,D s Michalem - A: https://decko.ceskatelevize.cz/video/e213543111100001

 

2. hodina ČJ

Hra Slova na A tě probudí + vymýšlení jmen na A. Čtení písmen na tabuli, vyvození slabiky (s tvrdými kostkami s kamarádskými písmenky, která se přibližují k sobě, až se jednou potkají a vytvoří společnou slabiku + ŽA str. 38/zel). Zrakové vnímání, spojování stejných slabik (ŽA str. 38/žlu) a vykreslování dle nápovědy (ŽA str. 38/mod). Psaní malé a velké kapky (ŽA str. 39/dokončení). Slovní kopaná (na poslední hlásku ve slově).

 

3. hodina MA

Čteme číslice 1-6 (s pohybem), poznávání a zapamatování číslic při hře Cesta (zapamatování viděných číslic a následné zakreslení čárkami na Máju). Krokování (MA 22/1 - seznámení dětí s šipkovaným zápisem, čtení pokynů, krokování na pásu).  Škrtnu nebo doplním do 4 (MA 22/2).  Hra Molekuly + rozdělování s evidencí (MA 23/7). Zrakové vnímání - co je jinak (MA 22,23/4).

 

4. hodina HV

Dechová a hlasová cvičení. Zpěv rychlých písní s hrou na tělo, pohybem. Hra Na ozvěnu - Kapy, kapy, kap. Nová píseň - Holka modrooká. Opakování ukolébavky Halí, belí. Poslech - Nekonečná pohádka, seznamujeme se s některými hudebními nástroji na obrázcích i podle zvuků, zkoumáme, kdo dokáže zahrát ukolébavku (pr. list - Hudební nástroje z pohádky, znovu pojmenováváme nástroje, kroužkujeme ty, které dokáží ukolébat svou hrou).

HV - odkazy pro hodinu:

Nekonečná pohádka: https://www.youtube.com/watch?v=1a03YKCf1M8

Holka modrooká: https://www.youtube.com/watch?v=3QR9reWG9us