Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pátek 8.12.

8. 12. 2023

ČJ - úkol + info:
1) Čtení - písmen, slabik, slov + luštěnka (karta č. 3 - v pondělí prosím o odevzdání s celou složkou)

2) Tužky v pouzdru - aktualizace - moc prosím, vydělejte dětem z pouzdra tlusté obyčejné tužky a hubené tužky č. 1, budeme psát hubenými tužkami č. 2, které bych potřebovala mít denně ořezané, aby se dětem dobře psalo, děkuji.

3) Fialový sešit MPP jsem si vybrala a nechám si ho u sebe, budeme tam psát již jen čísla, rozdám vždy, když bude potřeba, ať děti zbytečně nenosí.

Další info pošlu mailem později, hezký víkend, VD.

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Písmeno P, procvičování (modelování P z těl dětí). Vyhledávání Pp v říkance, čtení slabik a slov, luštění slov a zapisování do mřížky (SL str. 17/nahoře, barevný sloupec, oranžové rámečky + zel). Psaní -p (Pís str. 10/ 4 řádky).

 

2. hodina ČJ

Písmeno P, procvičování spolu s ostatními písmenky (pr. list Písmena/ barevné vykreslování dvojic písmen + spojovačka písmenka s obrázkem). Barevné vykreslování písmen podle nápovědy, kterou děti hledají na chodbě (SL str. 17/červ). Obrázkové čtení vět s otázkami na porozumění (SL str. 17/ text). Psaní - slabik (Pís str. 10/dokončení).

 

3. hodina MA

Pexeso - na na sčítání, odčítání příkladů a obrázků do 8. Přidám 2 nebo 3 (MA 47/8). Psaní číslice 7 (MA 67/3 řádky). Hra s náhodou (MA 45/10 - losovali jsme z košíku barevné lístečky s předměty, hádali jsme, který předmět vyhraje v losování, doma je možné dávat orientační diktát - vykresli políčko červený talíř, atd.).

 

4. hodina HV

Dechová a hlasová cvičení. Práce s říkankou Stromečku, vstávej. Nácvik koledy Pásli ovce Valaši s doprovodem na rytmické nástroje.