Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pátek 8.3.

8. 3. 2024

ČJ - úkol:
1) Víkendové čtení a počítání (karta č. 14)

PČ - úkol:
1) Prosím o přinesení 2-3 ubrousků s jarními nebo velikonočními motivy, které budou na výšku max. 5cm, děti je budou vystřihovat k použití na květináč :-), děkuji.

Přeji prima víkend, VD.

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Hory - motivačně děti hledají písmenka po třídě a skládají z nich slovo. Povídání o zkušenostech dětí s pobytem na horách. Opakované čtení textu (SL str. 58/text) s otázkami na porozumění. Psaní P (Pís str. 28/4 řádky bez vrchního ř.). PRCH - prevence rizikových sportů.

 

2. hodina ČJ

Hory - převyprávění čteného příběhu a jeho dočtení s doplněním nedokončených psacích vět (SL str. 59/nahoře + červ). Čtení pohlednice (SL str. 59/dole). H - jako hrad - tvoříme písmenko do knížky (pr. list H - obrys prosím obkreslit fixou, pak děti dokreslují fixami či pastelkami, hrad s vojáky, nebo hrad s princeznami, zarostlý šípkovými keři, s dokreslenou hradní branou aj.). Psaní P (Pís str. 28/dokončení).

 

3. hodina MA

Hra Čísla (děti mají 1 kartu s čísly 1-15. postupně vyskakují, pokud uslyší své číslo diktované nebo jako výsledek příkladu, potom chodí před tabuli vždy jedno číslo a k němu kamarád, který je hned před a hned za). Posloupnost čísel na ose (MA 17/8), zapisování počtu (MA 17/10). Počítání a hledání chyby (MA 18/4). Neposedové v hadech (MA 18/5 - šipka určuje, jestli je příklad na + nebo -). Skládání dečky (MA 18/7).

 

4. hodina PČ

Jarní květináč - podkladová barva.