Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pondělí 11.12.

11. 12. 2023

ČJ - úkoly:
1) Čtení - písmen, slabik, slov (Domácí čtení na druhý týden/ pondělí - začali jsme dnes nové písmenko, je potřeba si je postupně ve slabikách a slovech zažít)

2) Psaní - slabik a slov (Pís str. 12+13/ vždy 2 řádky dole, na str. 12 jsem předepsala, co se dětem v sešitku dřív nepovedlo)

3) Písanka a diktát - minulý týden jsme zkoušeli diktát písmenek, najdete ho na str. 8, některé děti si psací tvary písmenek vůbec nevybavily, některé pouze něco, jen velmi málo dětí zvládlo celé - můžete přidat k procvičování na papír nebo Májku, děkuji

4) Písmenko Tt - připravit k založení do Zásobníku

5) Číslice 9+10 - připravit k založení mezi kartičky do pouzdra

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Druhý adventní víkend - sdílení. Čtení slov, vyhledávání jmen a kroužkování velkého písmene (SL str.18/boční lišta). Čtení vět s porozuměním a vyznačením skutečnosti pomocí smajlíku (SL str. 18/2). Psaní - opis písmen a slov z tabule (Pís str. 11/2 řádky nahoře + 1 řádek dole).

 

2. hodina ČJ

Písmeno T, t - motivace písmenkovou pohádkou + hádanky z ptačí říše (páv, straka, kukačka, tučňák, sojka, datel).  Vykládávání T z vršků, vyhledávání Tt v říkance, čtení slabik a dvojslabičných slov (SL str. 20/ nahoře, barevná lišta + oranžový rámeček - několikrát s obloučkováním). Psaní -t (nejprve na tabulku MAJA, pak Pís str. 15/ 4 řádky - je důležité naučit děti psát správnou kličku, v odkazu - video pro děti chybějící).

ČJ - odkaz:

Psaní -t: https://www.youtube.com/watch?v=88zzA0yISKo

 

3. hodina MA

Počítáme do 10, seznámení s dvojciferným číslem, manipulativní činnosti, skládání počtu 10, rozklad čísla 10 s vršky (MA 47/5+6+11). Ubíráme 2 nebo 3 (MA 47/9) + tvoříme vlastní úlohy - pro rychlíky (MA 47/10). Hledáme chybu (MA 47/7). Dokreslujeme rytmus (MA 47/12).

 

4. hodina TV

Gymnastika - kotoul vpřed, nácvik kotoulu vzad, šplh na tyči, přeskoky přes švihadlo, hry s míčem.