Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pondělí 12.2.

12. 2. 2024

Úkoly:

1) Čtení - procvičování čtení slov (domácí čtení/ pondělí)

2) Psaní - spojování slov s obrázkem, dokreslování obrázků + psaní slova -koruna (Pís str. 13/nahoře + 1 řádek)

3) Informace - máme nový výskyt neštovic 2x, náhradní paní vychovatelku, dokud se naše paní vychovatelka nevrátí -  do vycházky zvoníte na zvonek do třídy, budete vpuštěni nahoru a děti si vyzvedáváte vedle naší třídy (přes hlavní vchod nyní chodit děti nebudou)

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Zážitky z prázdnin - sdílení. Kontrola D.Ú. (společné čtení víkendové karty).

 

2. hodina ČJ

Tvoření slov a vět z písmen - procvičování (SL str. 48/zel s písmenky ze Zásobníku). Čtení otázek, vyznačování odpovědí (SL str. 49/4). Práce s encyklopedií - RYS, předčítání, sdělování zajímavostí, video. Psaní - opis slov rys, jelen, datel, vosa, lama z tabule (do sešitu Český jazyk na druhou stranu za značku O:, prosím rodiče chybějících dětí, aby slova napsali na papírek nebo Máju, děti pak opíší do sešitku, děkuji).

ČJ - odkaz pro hodinu:

Rys ostrovid (video): https://www.youtube.com/watch?v=mD-wfo-AOiU

 

3. hodina MA

Pětiminutovka (na Máju - říkáme příklady, děti zapisují pouze jejich výsledky). Hra Molekuly (seskupování podle počtu a následné rozdělování). Sčítání, vyhledávání a spojování příkladů, ve kterých je stejný výsledek, ale změnilo se pořadí sčítanců (POČ str. 10/dole). Zapíšeme počet (MA 9/5). Skládáme dečku (MA 9/10 - a vlepíme do sešitu).

 

4. hodina TV

Gymnastika - cvičení s lavičkami (přitahování, sjezd) a na kruzích, rovnovážná cvičení na šlapadlech, vybíjená s měkkým míčem (kruhový provoz).