Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pondělí 15.1.

15. 1. 2024

ČJ - úkoly:
1) Čtení - slabik, slov a dělení písmenek na slova (domácí čtení/ pondělí)

2) Psaní - psací k a slova (Pís nová 2 str. 2/dokončení 4 řádků) - prosím, pečlivě nastudujte tvar písmenka -k, vyzkoušejte třeba ještě na papír a děti, které jsou doma prosím, aby dostatečně natrénovaly na pracovním listě a Májce psaní -k z první hodiny, jde o vcelku těžký tvar, kdy klička se nedotýká a je potřeba dodržovat směry obloučků a nožiček, děkuji

3) Kk - prosím písmenka k založení do Zásobníku

PRV - úkol:
1) Letáček elektro :-) připomínám...

Ve třídě je nás půlka, všechny chybějící děti moc zdravíme, myslíme na ně a přejeme brzké uzdravení :-). Z toho důvodu prosím, aby děti, které jdou zítra do školy, přišly všechny na 8.00, ve středu pak mohou až na 2.VH, zároveň nabízím středeční ranní hodinu k dokončování učiva dětí po nemoci nebo k individuálnímu procvičování. Děkuji.

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Zážitky z víkendu - sdílení. Hláska a písmeno Kk - vyvození písmenkovou pohádkou. Tvary Kk psací a tiskací (s tabulí + SL str. 36/nahoře + říkanka). Čtení slabik + vymýšlení slov na slabiky (SL str. 36/ boční lišta). Psaní - psací k (pr. list K jako konvice - nácvik správného psaní kličky, která je viditelná a nedotýká se nožičky, 2 řádky dole + další tvary na Máju).

ČJ - odkaz pro chybějící děti:

Psaní -k: https://www.youtube.com/watch?v=8IdCL8JxYeA

 

2. hodina ČJ

Hláska a písmeno Kk - vymýšlení slov na písmenko + vykreslování obrázků (pr. list K jako konvice/ obrázky). Čtení slov (SL str. 36/oranžová tabulka + str. 37/ boční lišta). Psaní - psací k (Pís nová 2 str. 2/ první, třetí, čtvrtý řádek - viditelná klička, která se nedotýká nožičky).

 

3.+4. hodina Knihovna

Šňůrka plná písmenek - knihovna Komín, beseda s knihou O špačkovi, který neuměl létat