Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pondělí 18.3.

18. 3. 2024

ČJ - úkoly:
1) Čtení - slabik a slov v písmenkem Cc + hledání rozdílů (domácí čtení/ pondělí)

2) Psaní slov s písmenkem -c (pr. list Cc/ další 3 řádky se slovy pec, ocet, c)

3) Připravit písmenka Cc do Zásobníku

V úterý mohou děti přijít až na 2.VH, popř. ráno půjdou s paní vychovatelkou do družinky, já jedu se staršími dětmi na soutěž, budu se vracet na poslední hodinu.

Zítra pošlu domů složku se Čtecími víkendovými kartami 1-15. Tuto složku už děti nechají doma, budu zakládat novou s kartami 16 a víc. Pravidlo kontrolování každé pondělí bude platit dál, vracím ji pak v pátek s novou čtecí kartou. Děti už obloučkovat tužkou nemusí, ale je potřeba ukazovat si prstem, kde čtou.

Hezké odpoledne, VD.

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Zážitky z víkendu - sdílení. Čtení slov a příběhu - kontrola D.Ú. (čtení čtecí karty).

 

2. hodina ČJ

Hláska a písmeno Cc- vyvození písmenkovou pohádkou. Seznámení s tvary psacími a tiskacími, vyhledávání v říkance (SL str. 66/nahoře). Čtení slabik (SL str. 62/boční lišta) + vymýšlení slov na slabiky. Čtení jednoduchých slov z tabule. Psaní - psací -c (obkreslování tvarů na tabuli, zkoušení tvarů na Máju + pr. list Cc/ 3 řádky - c, co, cár).

 

3. hodina MA

Krokovací hádanky typu: Mirek  udělal 8 kroků dopředu a 7 kroků dozadu. Kolik kroků udělá kamarád, aby stál vedle Mirka? (s výsledky na Máju). Slovní úloha (MA 22/2). Krokování s více pokyny (MA 23/9 - s figurkou na číselné ose). Hadi (MA 22/4). Hra Kolik je hodin? Popis obrázků a manipulace s papírovými hodinami, nastavování celých hodin (MA 22/6 + 23/11).

 

4. hodina TV

Míčové hry - zjednodušená pravidla vybíjené, hra ve společném poli na dva kapitány, platnost přihrávek, dodržování čar bez přešlapů.