Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pondělí 19.2.

19. 2. 2024

ČJ - úkoly:
1) Čtení - slabiky a slova s dvojhláskami + vykreslovací úkol (domácí čtení/ pondělí)

2) Psaní - opis věty (pr. list Au/ 3 řádky)

3) Dvojhlásky au, ou nejsou v písmencích do Zásobníku, omlouvám se - už nehledejte ...

MA - úkol:
1) list s Parketami (stále trvá)

V úterý mohou děti přijít až na 2. hodinu :-)

Vzhledem k vysoké nemocnosti dětí a objednaného programu v Rozmarýnku vás prosím, pokud už s jistotou víte, popř. zjistíte během zítřejšího dne, že děti ve středu budou chybět, vyznačte mi avízo co nejdříve, abych mohla řešit případné spojení dvou tříd  na programu, děkuji moc.

Také má ve středu proběhnout školní kolo pěvecké soutěže, do kterého jsem měla dnes vybrat děti - i z toho důvodu bych potřebovala vědět, s kým můžeme počítat, popř. vám budu volat, protože některé děti, co chtěly a mohly postoupit, dnes chybí ...

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Zážitky z víkendu - sdílení. Třídní kolo pěvecké soutěže - 2. část. Čtení - opakovací (kontrola D.Ú).

 

2. hodina ČJ

Zpěv písně Koulelo se, koulelo - zopakování vyvození dvojhlásek -au, ou, poslech slov, zvedání správných kartiček s dvojhláskou. Čtení slov a orientace v tabulce, barevné vyhledávání slov dle nápovědy (SL str. 52/2). Psaní -ou a slov s -ou (list Ou/ 5řádků).

 

3. hodina MA

Procvičování +,- do 12 s kostkami ve dvojicích (každý káže svou kostkou, výsledek společných hodů zapíše na Máju a hned zkontroluje). Numerace a vracení neposedů zpět do příkladů (MA 12/4+5). Krokování na schodech (MA 12/3). Procvičování +,-, dopočtů + rytmus a počet (list č. 104).

 

4. hodina TV

Cvičení s různými pomůckami dle přání dětí.