Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pondělí 23.10.

23. 10. 2023

Úkoly:

ČJ - úkoly:
1) Čtení písmen, slabik a prvních slov pro děti, co bezpečně přečtou slabiky (lístek s písmenky a slabikami čtou všichni, řádek u hvězdičky je pro děti, které zvládají číst slabiky nebo si chtějí zkusit číst slova :-)

2) Psaní velkého a malého oválu (ŽA str. 55/ 3 řádky dole)

3) Zítra začínáme všichni ráno na 8.00, ve středu pak mohou děti využít pozdější příchod do školy nebo ranní ŠD nebo mě k dopracování či procvičení učiva. Děkuji a přeji hezké odpoledne, VD.

MA - úkol:

1) Vystřihnout číslici 7 a přidat ji do pouzdra

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Hláska a písmeno Oo - vyhledávání písmenek (pr. list Osel), popis obrázku + hledání slov s O (ŽA str. 54/mod), čtení slabik s Oo (kostky, ŽA str. 54/zel + fia). Určování a zapisování první slabiky (ŽA str. 54/červ). Psaní - ovál (ŽA str. 53/další 3 řádky.

 

2. hodina 

Praporková věštba, společná akce s patrony z 9.B ku příležitosti 700. výročí kostela sv. Vavřince (čtení pověsti Praporková věštba, dokončování VV prací deváťáků - vykreslování pastelem, podpisování praporků + výstavka prací).

 

3. hodina MA

Počítáme do 7, manipulativně skládáme počet věcí, čteme číslice 1-7, skládáme řadu čísel od nejmenšího a orientujeme se v řadě - před, za, hned před, hned za, první, poslední (MA 32/1). Píseň Hej hou (viz odkaz) + hledání cest Sněhurky k sedmi trpaslíkům ve směru šipek (MA 33/7 - na křižovatce smí jít Sněhurka buď dál rovně nebo pouze ve směru šipky). Psaní číslice 1 (MPP str. 1 vzadu/3 řádky dole).

MA - odkaz pro hodinu:

Píseň Hej hou (část): https://www.youtube.com/watch?v=q7DQbLawqT4

 

4. hodina ČJ

ČJ výměna: Hláska a písmenko O - A,B,C,D s Michalem (viz odkaz), psaní O (ŽA str. 83/2 řádky - je potřeba tvar již narovnat). Zrakové rozlišování, vyhledávání stejných slabik (ŽA str. 54/žlu), slabik, které známe (ŽA str. 54/hně). Čtení slabik a prvních slov (s tabulí). Sluchové vnímání - výskyt O ve slovech (viz odkaz). Psaní - ovály malé, velké (ŽA str. 55/3 řádky).

ČJ - odkazy pro hodinu:

Písmeno O a jeho výskyt ve slovech: https://wordwall.net/cs/resource/62222668

A,B,C,D s Michalem O: https://www.youtube.com/watch?v=6V9a99JyjaI