Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pondělí 24.6.

24. 6. 2024

Úkoly:

Tento týden již nedávám psací ani čtecí, nicméně jsem dnes informovala děti, že by bylo super, kdyby si každý den našly chvilku a četly si svou knížku :-).

 

Prázdninový deník a čtecí karta:

Dostaly děti dnes (o deníku na zážitky zapisované psacím písmem a o čtení a zapsání knihy jsem hovořila na schůzkách :-)

 

Info k úterý:

První hodinu budeme ve třídě povídat si, dokončovat věci, které někomu chybí, kreslit si, v 9.00 budeme odcházet na pěší výlet s deváťáky podle mapy s cílem najít kešky a dojít na určené místo a zpět. Návrat cca 11.40-12.00 (pokud se neztratíme), kdo půjde po O, prosím o lísteček, je zkrácená výuka, neplatí zapsané odchody v INFO deníčku.

S sebou: pohodlné a počasí přiměřené oblečení a obuv, pokrývka hlavy, svačina, pití, čip, papuče + max. 50 Kč na balenou zmrzlinu nebo limču (prosím o respektování částky, na výletu tomu tak u všech nebylo, není to fér vůči ostatním dětem :-(, děkuji.

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Zážitky z víkendu - sdílení. Čtení příběhu Vtipná kaše (kontrola D.Ú).

 

2. hodina ČJ

Psaní zpráv a předávání informací - dopis, sms, e-mail. Zavináč - poznáváme ho v obrázcích a učíme se psát jeho znak (SL str. 103 a Pís str. 12/7ř).

 

3. hodina MA

Opakujeme a procvičujeme. Procházíme výstavištěm (MA 60/2). Stavíme stavby podle plánu a zapisujeme plány (MA 60/3). Evidujeme mince podle hodnoty nákupu (MA 60/5). Luštíme šifru (MA 60/4). Barevné trojice (MA 56/4).

 

4. hodina

Úklid třídy, čistění lavic a židlí.