Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pondělí 26.2.

26. 2. 2024

ČJ - úkoly:
1) Čtení slabik, slov, vět + vykreslovací úkol (domácí čtení/pondělí)

2) Psaní - slova se -z (pr. list Z/ 3 řádky se slovy zima, vozy, váza - prosím pozor na kličku, je potřeba zkontrolovat, že je vedená správně, ne jako u písmene -t, tam je jiná)

3) Zz - prosím o písmenka k zařazení do Zásobníku

4) Šedík a Bubi - kniha - pokud byste měli doma tuto knihu a nevadilo by vám poslat k prohlédnutí, prosím dejte ji dětem zítra s sebou, děkuji.

PRV - info:
Ve středu si napíšeme malinký testík na odpady (barvy kontejnerů, recyklace, třídění :-)

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Čtení slov s dvojhláskami (kontrola D.Ú.). Hláska a písmeno Zz - vyvození  básničkou Zdenek, sluchové rozpoznání nové hlásky, počítání, kolikrát se objevilo, povídání o Zlíně a o Znojmě (zoo, okurky, víno, Baťa - ukázky a povídání), vymýšlení zvířat, která Z obsahují. Tvary Zz psací a tiskací, vyhledávání v říkance (SL str. 54/ nahoře). Čtení slabik (SL str. 54/ lišta). Psaní - psací z, nácvik nové kličky (pr. list Zz/ 3 řádky).

 

2. hodina ČJ

Zz - A,B,C D s Michalem (viz odkaz). Psaní tiskacího Z (Pís str. 32/ jeden řádek + pr. list Z/ 2 řádky nahoře). Doplňování chybějících písmen do slov (SL str. 57/7). Čtení slov, vyhledávání slov jednoslabičných a trojslabičných (SL str. 56/boční lišta). Psaní - z (pr. list Z/ další 2 řádky).

ČJ - odkazy:

Psací -z: https://www.youtube.com/watch?v=wIhFg6UTk90

A,B,C,D s Michalem - Z: https://www.youtube.com/watch?v=UVrXGFUIGs4&list=PLuHHs2HmROkjKqDX0YMNaItJQ3bfBkvNY&index=31

 

3.+4. hodina Knihovna

Besedovali jsme s knížkou Šedík a Bubi, děti získaly 2 nová písmenka do Šňůrky. Také byla možnost půjčit si knihy, vracet je můžete průběžně, popř. je vrátíme při další návštěvě. Kdo si půjčil časopis - tam je doba půjčení pouze 14 dní, je potřeba si ohlídat a vrátit či prodloužit dřív.