Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pondělí 29.1.

29. 1. 2024

ČJ - úkoly:
1) Čtení slabik a slov, spojovačka (list domácí čtení/pondělí)

2) Psaní - r a slabiky (pr. lístek Robot/ další 4 řádky, poslední řádek je dobrovolný :-)

3) Rr - připravit do Zásobníku

Objevila se nám ve třídě 5. nemoc - tak připisuji upozornění na možné vyrážky ...

Zítra připomínám, že v 8.00 začínáme všichni, děkuji, VD.

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Zážitky z víkendu - sdílení. Hláska a písmeno Rr, vyvození písmenkovou pohádkou. Tvary Rr psací a tiskací, vyhledávání a kroužkování (SL str. 44/nahoře + říkanka). Čtení slabik + vymýšlení slov na slabiky (SL str. 44/boční lišta). Psaní - psací malé -r (pr. list Robot/4 řádky). Recitace básničky Ježek v zimě.

 

2. hodina ČJ

Hláska a písmeno Rr - vymýšlení slov na dané písmenko. Čtení slov s Rr a slov nového typu se shlukem souhlásek na začátku (SL str. 44/oranžový rámeček + str. 45/skluzavky). Hádání slov podle pantomimy ostatních dětí (PILA, KYTARA, BUBEN, KONEV, PERO) a přiřazování obrázků ke slovům (SL str. 47/červ). Psaní - r (Pís str. 11/ 4 řádky).

 

3. hodina MA

Rozdání nového dílu MA sešitu, hledání nových věcí. Nové prostředí - autobus (MA2 str. 6+7) - popis obrázku, představení zastávek, připomenutí pravidel nástupu a výstupu cestujících, umístění podobných zastávek ve třídě, dramatizace jízdy autobusem s "živými" cestujícími, pravidla pro nástup, výstup - vystupují cestující od konce autobusu, zadními dveřmi, zjišťujeme, kolik cestujících vystupuje na konečné zastávce. Neposedové a jejich vracení zpět do součtových trojúhelníků (MA1 str. 61/7). Hledání ukrytých teček pod kaňkou (MA1 str. 61/9).

 

4. hodina TV

Gymnastika - cvičení na hrazdě, sjezd ze zavěšené lavičky na žebřinách, hra Vybíjená - vracečka.