Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pondělí 30.10.

30. 10. 2023

ČJ - úkoly:
1) Čtení - písmen, slabik, slov - slova již zkouší všechny děti

2) Psaní - napojená klička (ŽA str. 63/ dokončení)

3) Písmenka EeÉé - vyloupnutí a donesení

4) Zítra = halloweenský den, prosím o oblečení buď v kostýmu nebo v barvách bílá/černá/oranžová + všichni začínáme v 8.00 :-)

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Představení studentek z PdF MU, které budou na souvislé praxi v naší třídě. Hláska a písmeno Ee, vyvození  písmenkovou pohádkou. Tvary Ee, Éé, vykreslení a vyhledávání mezi písmenky (ŽA str. 62/žlu + zel). Psaní - kliček (ŽA str. 63/3 řádky).

 

2. hodina ČJ

Hláska a písmeno Ee - hra Najdi a spočítej písmena Ee ve třídě (zapiš na Máju počet + procvičujeme psaní tiskacího E na Máju). Čtení a kroužkování písmen (ŽA str. 62/fia). Sluchové vnímání, Mimozemšťan, délky slabik (ŽA str. 62/červ). Písmenko E v pohádce (viz odkaz) + kresba erbů podle pokynu vpravo, vlevo, nahoře, dole + tvary, barvy, obrázky (ŽA str. 62/mod).

ČJ - odkaz pro hodinu:

Od Andulky po žížalu, písmenko E (stopáž od 24:00 do 28:29): https://www.youtube.com/watch?v=dMSQdxUWWoM

 

3. hodina MA

Manipulace s kartičkami čísel, diktát čísel pomocí zvuků, pohybu, matematických hádanek, příkladů (děti skládají čísla podle toho, kolik jim vyjde celkem, pak řadu čísel čtou a přeskládají podle velikosti). Písnička na číslici 2, psaní číslice (MPP str. 2 vzadu/3 řádky). Škrtnu nebo doplním (MA 32/4). Skládáme dečku (MA 32/5).

 

4. hodina TV

Cvičení s obručemi.