Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pondělí 4.3.

4. 3. 2024

ČJ - úkoly:
1) Čtení - slabik, slov, říkanky + vymýšlení slov na H (domácí čtení/ pondělí)

2) Psaní - velké psací H a slova s ním (pr. lístek H/ třetí - šestý řádek)

3) Hh - písmenka k založení do Zásobníku

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Třídní kolo recitační soutěže - 2. část. Hláska a písmeno Hh - vyvození písmenkovou pohádkou. Seznámení s tvary psacími a tiskacími - hledání podobností s ostatními písmeny, vyhledávání v říkance (SL str. 58/nahoře). Čtení slabik a vymýšlení slov na slabiky (SL str. 58/boční lišta). Psaní - psací -H (obkreslování tvarů na tabuli + pr. list H/ 2 řádky).

 

2. hodina ČJ

Hláska a písmeno H - tvoření tiskacího tvaru z pastelek, vymýšlení slov s Hh uprostřed nebo na konci. Čtení slabik a slov, vyhledávání jmen a jejich barevné vyznačení (SL str. 60/2+3, str. 61/boční lišta). Psaní - psací H (Pís str. 19/4 řádky).

 

3. hodina MA

Matematické hádanky se zrakovou kontrolou typu: Měla jsem 4 kostky pod ubrouskem, přidala jsem dalších 10, kolik jich tam mám nyní? (s výsledky na Máju + MA 17/7). Rozdělování koláčů mezi dvě děti, půlení (MA 17/12). Rozdělování 14, rozklady (pr. lístek 125/ vrchní polovina). Součtové trojúhelníky (pr. lístek 125/ dole). Hadi, společná práce (pr. list 125/uprostřed). Parkety (MA 16/5 - pracujeme podobně jak minule, rozstřihneme parkety, poskládáme je do obdélníkové podlahy a vlepíme).

 

4. hodina TV

Míčové hry - zjednodušená pravidla vybíjené, hra ve společném poli na dva kapitány, platnost přihrávek, dodržování čar bez přešlapů.