Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pondělí 9.10.

9. 10. 2023

ČJ - úkoly:
1) Čtení - lísteček s písmeny a slabikami, čteme nejen písmenka, ale i slabiky, pod každou slabiku kreslíme oblouček a při dalším čtení si ukazujeme oblouček prstíkem

2) Psaní vlny - MPP str. 33/ poslední 2 řádky

3) Úterní ranní půlená hodina se zrušila, svítí vám Lipka, děti mohou přijít až na 2.VH nebo klasicky ráno (buď odejdou pak do ŠD, nebo budu s některými dětmi dopracovávat chybějící učivo)

MA - úkol:
Číslice k vystřihnutí - prosím o vystřihnutí číslic 1-6, které děti dnes dostaly, zagumičkování, podepsání iniciály a vložení do pouzdra, kde je děti budou mít uložené, děkuji

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Zážitky z víkendu - sdílení. Kontrola D.Ú. - čtení písmen. Hra Hledej písmenka (děti hledají kartičky s tiskacími písmeny, zapamatují si je a zapíší ve správném pořadí na Máju). Bloudění s písmenky, čtení písmen a slabik - hra (ŽA str. 40/ cesta 1 + 2, společný nácvik čtení písmen a slabik). Zrakové vnímání - barevné vykreslování A (pr. list Aligátor z druhé strany).

 

2. hodina ČJ

Čtení písmen a slabik - hra (ŽA str. 40/ cesta 3 + 4, společné čtení i čtení samostatné, cesta 1+2, čtení ve dvojicích). Psaní vlny (ŽA str. 41 celá, nejdřív obtáhnout vzor, potom kreslíme jednotlivé krátké vlny). Čtení obrázkových vět (ŽA str. 38/červ).

 

3. hodina MA

Čteme číslice 1-6 (s pohybem, ukazování na prstech, postupné odkrývání částí čísel, sčítání podle ukázaných prstů obou ruk). Sčítání puntíků, manipulování s kaštánky ve dvojici (MA 23/5). Rytmus barev (vlastní s pohybem + MA 23/8) a znaků (MA 25/8).

 

4. hodina TV

Průpravná cvičení k atletickým disciplínám, hody míčkem.