Jdi na obsah Jdi na menu
 


Středa 13.12.

13. 12. 2023

ČJ - úkoly:

1) Čtení slov (list/ středa)

2) Psaní - psací O a slova (Pís str. 21/dokončení 3 řádků)

3) Děti, které se fotografovaly k Vánocům, dnes dostaly fotky (chybějící děti mají s novým pracovním sešitem do MA na vrátnici)

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ/půlená

Hry se slovy, rozřazování jednoslabičných a dvojslabičných slov (SL str. 18/1). Čtení slov s obrázky, hledání správného slova k obrázku (SL str. 21/3 + 19/5). Kreslení slova vzniklého spojením slabik (SL str. 18/3). Psaní - přepis, opis slabik a slov z tabule (Pís str. 11/ třetí až pátý řádek psacím písmem, rodič může předepsat na Máju).

 

2. hodina PRV

PRV - výměna: Rodiny vypadají různě, práce s obrázkem, členové rodiny. Moje rodina - kreslení obrázku do prázdného okénka (PRV str. 32+33). Teo a jeho rodina (viz odkaz).

PRV - odkaz pro hodinu:

Teo a rodina: https://www.youtube.com/watch?v=ZrM7dIRxNZI

 

3. hodina ČJ

ČJ - výměna: Písmenko T - A,B,C,D s Michalem (viz odkaz). Čtení s porozuměním, seznámení s otazníkem = hlas se na konci věty zvedá, otázky k textu (SL str. 20/text + otázky, vykreslení obrázku). Psaní - psací O (Pís str. 21/ 3 řádky).

ČJ - odkaz pro hodinu:

A,B,C,D s Michalem - T: https://www.youtube.com/watch?v=cNgCQszAOi0

 

4. hodina MA

Porovnáváme a píšeme znaménka větší, menší, rovná se (nový sešit POČETNÍK str. 2/cv. dole + str. 3/cv. nahoře). Krokujeme na schodišti a doplníme do zápisu (MA 49/5). Dřívková geometrie (MA 49/8, 50/4, 51/8 - postavíme si tvar, vkládáme dřívka a zakreslujeme do obrázků, kam se dřívko přidalo).

 

5. hodina VV

Vánoční přání - rybka (kresba tvaru, ťupání barev prsty).