Jdi na obsah Jdi na menu
 


Středa 17.1.

17. 1. 2024

ČJ - úkoly:
1) Čtení slov, obrázkových vět a kreslení obrázku (list/ středa)

2) Psaní - psací -y ve slabikách a slově (Pís str. 5/poslední 3 řádky)

PČ - úkol:
1) Prosím do příští hodiny o přinesení 1-2 ruliček od WC papíru + malého kousku látky, cca 1-2 knoflíků, vlny (pokud máte), děkuji

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Hra Slovo s písmenkem K tě probudí. Vyhledávání Kk ve slovech + čtení slov s Kk (SL str. 39/4). Spojování slabik do slov a zápis velkým tiskacím (SL str. 39/7). Kroužkování stejných slabik (SL str. 39/5). Psaní slabik a slova s -k (Pís. str. 3/ 3 řádky nahoře).

 

2. hodina ČJ

Procvičování, hledání slov s písmenky Kk (viz odkaz). Čtení slov, plnění barevných úkolů ze spodní lišty (SL str. 38/ boční lišta). Psaní -y (Pís str. 5/ 3 řádky) + skládání psacího tvaru z vršků.

ČJ - odkazy pro hodinu:
Sluchové vnímání hlásky K: https://wordwall.net/play/66778/509/751

Zrakové vyhledávání písmena Kk: https://wordwall.net/play/66777/622/950

 

3. hodina MA

Procvičování učiva - sčítání, odčítání, krokování a přepis příkladů do šipkového zápisu, stavby a plány, rozklady (MA str. 63/ bez cvičení 7). Rozpoznávání geometrických tvarů + dopočítávání (POČ str. 16/celá - zapisovala jsem do edookitu již minulý týden, ale nestihli jsme vypracovat, možná některé děti již tedy budou mít hotovo). Sčítání, odčítání, stavby a plány - pro rychlíky (list č. 88).

 

4. hodina PRV

Příběh vynálezce - Otto Wichterle - komix a videoukázka (viz odkaz + PRV str. 37/nahoře). Laboratoře a jejich vybavení, bezpečnost (PRV str. 37/dole + další obrázky). Další vynálezy, hodiny a čas (videoukázka Byl jednou jeden vynálezce, Měření času - viz odkaz).

PRV - odkaz

Otto Wichterle: https://edu.ceskatelevize.cz/video/4304-vynalezce-kontaktnich-cocek

Byl jednou jeden vynálezce - čas, hodiny: https://www.youtube.com/watch?v=vekG7WDhBD4

 

5. hodina PČ

Péče o pokojové rostliny (stírání prachu, otrhávání suchých lístků).