Jdi na obsah Jdi na menu
 


Středa 18.10.

18. 10. 2023

ČJ - úkoly:
1) Čtení písmen a slabik (pr. lístek)

2) Psaní závitnice (MPP str. 9) - točíme od středu na jednu i druhou stranu

3) Vyšetření zad - proběhlo dnes v poslední hodině, u dětí, které domů přinesou papír s informacemi, došlo k nálezu byť minimálnímu (máte možnost pak asi již aktivovat odkaz z kartičky, kterou jsem rozdávala na schůzkách), děti, které v aktovce list mít nebudou, mají záda v pořádku :-)

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ půlená

Hláska a písmeno Pp, tvoření slov na P. Hra Mimozemšťan, délka a počet slabik (s kartičkami, se zakreslením na Máju). Čtení slabik (kostky, ŽA str. 48/zel + hně + obrázkové slabiky). Psaní - ostrý hrot (ŽA str. 47/3řádky). Pohádka o písmenku P (poslech).

 

2. hodina ČJ

Hláska a písmeno P, zrakové vnímání (pr. list P - Pes, vyhledávání písmenek), tvoření písmenka P z různých materiálů. Čtení slabik (ŽA str. 86/SMALP, obloučkujeme krátkou slabiku krátkým obloučkem, dlouhou slabiku dlouhým obloučkem), vyhledávání slabik ve slovech (ŽA str. 48/červ). Psaní - závitnice (MPP str. 8).

 

3. hodina MA

 Součtové trojúhelníky - vyvození (MA 27/6 - kuličky spadávají do spodní mističky, nekreslíme barevně, jen tužkou + 28/1 - pokračujeme v mističkách + všímáme si dvou příkladů, kdy je potřeba dopočítat vrchní kuličky podle spodního výsledku). Stavby a vyvození plánu (MA 28/3 - stavíme stavby a počítáme krychle v jednotlivých komíncích, nad každý komínek vkládáme počet kamínků podle počtu použitých krychlí, pak čteme počet kamínků a zakreslujeme puntíky do plánků). Dřívková geometrie (MA 29/8 - doma lze skládat se sirkami nebo párátky).

 

4. hodina PRV

Jehličnaté stromy - opakování poznávání jehličnanů hrou Na který strom myslím?  Stromy a keře, rozdíly, poznávání keřů, dalších listnatých stromů a jejich plodů, značky pro strom a keř (PRV 17/1 s obrázky). Frotáž listu z dubu + dokreslení žaludu, frotáž břečťanu (PRV 17/2).

PRV - odkazy pro hodinu:

Píseň Stromy: https://www.youtube.com/watch?v=Txliy8f9sEY&list=RDTxliy8f9sEY&start_radio=1

Stromy a keře (video): https://www.youtube.com/watch?v=8R9nSYWJykQ

 

5. hodina PČ

Prováděno vyšetření zad (prevence skoliózy).