Jdi na obsah Jdi na menu
 


Středa 22.11.

22. 11. 2023

ČJ - úkoly:
1) Čtení slabik slov (list/ středa)

2) Psaní psacích písmen (pr. list Mašinka/ poslední 3 řádky)

3) Prosím o obalení Slabikáře (je to atypická velikost obalu, možná bude potřeba vzít Slabikář s sebou do papírnictví :-) a Písanky. ŽA zůstává u mě na kontrole do doby, než budu mít odevzdáno od všech dětí, pak ji vrátím dětem a zůstává již doma. 

Slabikářová slavnost byla krásná, edookitem pošlu společné foto :-). Hezké odpoledne, VD.

P.S.: Zítra ráno začínáme výchovným koncertem, prosím, aby děti přišly včas do třídy!!! Cena 80 Kč, platím z TF.

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ/půlená

Seznámení s křížovkou (ŽA str. 81/mod). Čtení slabik a hra domino (s kartičkami + ŽA str. 81/červ). Individuální čtení. Psaní - procvičování psacích písmen (pr. list Písmena/ 3 řádky).

 

2. hodina

Slabikářová slavnost - slavnostní předání Slabikáře za přítomnosti patronů deváťáků.

 

3. hodina MA

Hra Na detektiva (po chodbě s kartičkami příkladů na sčítání do 8 a zapisováním výsledků na Máju). Přidám 1 nebo 2 a zapíšu (MA 41/4). Krokujeme dozadu - vyvození chůzí po třídě, nový pokyn: udělej krok dozadu, začni teď, seznámení se šipkou dozadu, kreslení šipky dozadu, čtení šipkového zápisu a společné krokování na pásu tak, aby oba panáčci stáli na konci stejně (MA 42/1).

 

4. hodina PRV

Přecházíme vozovku, práce se samolepkami (PRV str. 28/1+2+3), zpěv písně Semafor (Albi tužka).

 

5. hodina ČJ

Seznámení se Slabikářem (SL str. 6 celá) - kreslení portrétu, vyplnění jména a třídy, vykreslování písmenek, která děti umí a která se ještě naučí. Psaní - psací -l a jeho tvarové prvky (Písanka str. 2/ první, druhý a pátý řádek - již začínáme zmenšovat tvary, snažíme se o co nejpřesnější opis písmenek, je potřeba dohlédnout na tvar vlaštovky - aby nepřecházel do "mašle").