Jdi na obsah Jdi na menu
 


Středa 27.9.

27. 9. 2023

Úkoly:

ČJ - úkol:
Psaní šikmé prohnuté čáry zdola nahoru s listem lípy (MPP str. 23 - děti pastelkami kreslí stopku zespodu nahoru, zastaví nahoře, rozhlédnou se a sjedou dolů na jednu stranu, pak zvednou ruku, nasadí nahoře a sjedou zase dolů na druhou stranu)

Děti, které v pátek nepřijdou do školy, si dopracují celé učivo ŽA, MA dle třídních stránek. Děkuji a přeji pěkný volný den, VD.

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ/půlená

Hláska a písmenko Ss, hra - Probudí tě slovo začínající na S. Zrakové vnímání, vyhledávání Ss (ŽA str. 28/mod + prac. list Ss - vykreslujeme Ss, vyhledáváme tvar Ss v básničce). Sluchové vnímání (pr. list Ss - u slov pod obrázky vyťukáváme a zakreslujeme krátké a dlouhé slabiky). Psaní šikmých čar krátkých a dlouhých (MPP str. 25/4.-6. řádek).

 

2. hodina ČJ

Písmenko S - oromotorika, práce s dechem, zrakové vnímání, skládání z vršků (ve dvojici), psaní S (ŽA str. 82/2 řádky nahoře). Sluchové vnímání - poznávání první, poslední hlásky S ve slovech (viz odkaz). Psaní - šikmá prohnutá čára zdola nahoru s listem lípy (pr. list Listy/dokreslování stopky a listů: zde je změna - nejdřív kreslíme stopku zdola nahoru, tam se zastavíme, rozhlédneme a kreslíme jednu část listu směrem dolů, zvedneme ruku, nasadíme opět nahoře ve špičce a dokreslíme druhou část listu).

ČJ - odkaz pro hodinu, sluchové vnímání, hra Poznej, kde je S: 

https://wordwall.net/play/61067/089/577

 

3. hodina MA

Čteme číslice 1,2,3,4 (tleskáme, dupáme, mrkáme, skáčeme). Sčítáme (MA 18/1). Zapisujeme a doplníme do 4 (MA 18/2 - vidím 3, zbývá 1, dokreslím a načárkuji). Číselná řada 1-6, spojovačka (MA 18/3) + hra Bomba. Hra - poznej hmatem (MA 18/4).

 

4. hodina PRV

Všímáme si pocitů druhých -  povídání o pocitech, jak se dnes cítíme, pozorování a vyhodnocení pocitů podle fotek různých událostí (povodeň, požár, obejmutí, pláč dítěte aj. a emotikonů (PRV str. 12/1+2 - lepení emotikonů, které jsou vložené vzadu sešitu v obalu, opatrně roztrhneme, vytáhneme druhý list a nalepíme pouze takové smajlíky, které potřebujeme, list zasuneme zpět).

 

5. hodina PČ

Večerníček (kolorování vodovkami, skládání papírové čepice).