Jdi na obsah Jdi na menu
 


Středa 28.2.

28. 2. 2024

ČJ - úkoly:
1) Čtení - slov, textu + vykreslovací úkol (list/středa)

2) Psaní - psací Z ve slovech (pr. lístek malý Zz/ 4 řádky dokončit)

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ/půlená

Hra běhací s kartičkami, na kterých jsou napsaná psacím písmem slova: zima, pozor, zlomí, podzim (děti hledají, zapamatují si a tiskacím napíší na Máju). Čtení slov, vyhledávání těch, která byla zapsaná na kartičkách (SL str. 54/ oranžový rámeček) + tvoření vět s danými slovy. Čtení vět s doplňováním slov podle nápovědy (SL str. 57/6). Hledání písmenek N,I,V,Z,Á po třídě, jejich zapsání na Máju a vyluštění slova. Individuální čtení slabik a slov (z domácího čtení).

 

2. hodina ČJ

Vymýšlení slov na Z. Čtení slabik se shlukem a textu (kontrola D.Ú. pondělí + úterý + s postřehovacími kartičkami). Vyhledávání slabik se Zz a jejich kroužkování, určování počtu slabik ve slovech a barevné podtrhávání (SL str. 56/zel). Psaní - psací Z (pr. lístek Zz malý/ 4 řádky).

 

3. hodina MA

Rozpočítání do 13 (s kartičkami). Hody kostkou a krokování (MA 14/4). Krokování na schodišti (MA 15/7). Krokování a šipkový zápis s panáčky a pásem (MA 16/4 samostatná práce).

 

4. hodina PRV

Testík - Odpady. Skrytý život zvířat v lese - pozorujeme pod lupou (PRV str. 74+75), dolepujeme stínku, mnohonožku, škvora a sledujeme jejich pohyb na videu (viz odkaz). Píseň Máme rádi zvířata (viz odkaz). Chováme domácí zvířata - povídání o zkušenostech dětí s mazlíčky, vybíráme zvířata, která můžeme chovat doma +  kreslíme další do volných rámečků (PRV str. 47/1+2). Reflexe výukového programu v Rozmarýnku.

PRV - odkaz pro hodinu:

Svátek zvířat - píseň: https://www.youtube.com/watch?v=c0JIfb1yruo

Stínka: https://www.youtube.com/watch?v=SMQBaFzOT2g

 

5. hodina HV

Dechová a hlasová cvičení. Rytmická hra na vytleskávání rytmu 4slabičných slov tak, aby každý plynule navázal a nikde nebylo "hluché" místo. Zpěv písní rychlých a pomalých. Nová píseň - Já jsem z Kutné Hory.

HV - odkaz pro hodinu:

Já jsem z Kutný Hory: https://www.youtube.com/watch?v=6AVEvTx9FjY

Koudel: https://search.seznam.cz/?q=co+je+koudel&oq=co+je+koudel&aq=-1&sourceid=szn-HP&ks=12&ms=2687&sgId=MC4wMjk0NDkxNzgwMDcyNDMyMjYgMTcwOTEwMDg5NS43NzY%3D