Jdi na obsah Jdi na menu
 


Středa 31.1.

31. 1. 2024

ČJ - úkol:
1) Čtení slov a vět s doptáváním se (list/ středa - děti dostaly informaci, že pokud jim k větám nedáte otázky, mají si o ně samy říct, aby věděly, o čem čtou)

2) Psací úkol nedávám, užijte si krásná vysvědčení :-)

Hezké odpoledne, VD.

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ/půlená

Píseň Jede, jede mašinka - zpěv s pohybem + vymýšlení dalších dopravních prostředků podle počtu slabik. Skládání slov z písmenek a jejich zápis psacím písmem (SL str. 47/4). Čtení slov a barevné vyznačování podle počtu slabik (SL str. 45/boční lišta). Čtení slov, hledání rýmů a tvoření dalších (SL str. 46/3).

 

2. hodina ČJ

Čtení slabik a slov s novým typem slabiky (kontrola D.Ú.). Čtení slov, orientace v tabulce, vyhledávání a vykreslování slov dle klíče (Sl str. 46/1). Psaní slov s písmenem -r (Pís str. 13/ 2 řádky dole).

 

3. hodina MA

Procvičování sčítání, odčítání do 12 (viz odkaz + POČ str. 10/nahoře). Autobus (MA2 str. 9/6 s dopisováním informací do textu a dramatizací, řidič veze autobus, hlasatel hlásí informace o jízdě, názvech zastávky, počtu nastupujících a vystupujících, výpravčí provádí nástup a výstup cestujících, na každé zastávce nastupuje tolik cestujících, kolik jich je zakreslených v modrém kolečku u obrázku busu, cílem je zjistit, kolik cestujících dojede na konečnou zastávku, pokud nikdo cestou nevystoupí). Slovní úkol (MA 8/1). Porovnávání - pro rychlíky (viz odkaz).

MA - odkaz pro hodinu:

Procvičování +,-: https://skolakov.eu/matematika/1-trida/scitani-a-odcitani-do-10/pocetni-trenazer/scitani-a-odcitani-do-10/priklady.html

Porovnávání do 20 (pro rychlíky): https://skolakov.eu/matematika/1-trida/numerace-do-20/porovnavani-cisel/porovnavame.html

 

4. hodina

Vyplňování sebehodnocení za 1. pololetí, povídání o tom, v čem jsou děti dobré, co by chtěly během dalšího půl roku vylepšit. Vydávání výpisu z vysvědčení za 1. pololetí školního roku 2023-2024.

Video: Hurvínek a vysvědčení: https://www.youtube.com/watch?v=-IdpuoqN9v8

 

5. hodina

Hraní stolních a společenských her, zkrácená výuka.