Jdi na obsah Jdi na menu
 


Středa 5.6.

5. 6. 2024

ČJ - úkoly:

1) Čtení - čtení příběhu se slabikou VĚ (list Čtení BĚPĚVĚ/ První čtení Na věži)

 

2) Psaní - opis slov se slabikou VĚ (Pís str. 31/ 3 řádky)

 

MA - úkol:

1) Procvičování počítání (pr. list  Vypočítej příklady/ 3. sloupeček)

 

Co jsme dnes dělali?

2. hodina ČJ

Procvičování čtení, psaní, vyhledávání a podtrhávání slabik PĚ a slov s PĚ (pr. list Housenka/ části všech cvičení, ve kterých se vyskytuje slabika nebo slova s ní). Skládání slov se slabikou PĚ (práce se Zásobníkem). Přepis slov: pěnkava, pětka, poupě, pěst, pěna (do sešitku Český jazyk ke značce P: psacím písmem). Čtení s porozuměním a číslováním obrázků (pr. list Obrázky).

 

3. hodina ČJ

Práce se slabikou VĚ, kterou uši slyší jinak, než ruce píší (vložené -J je nahrazeno háčkem nad E). Čtení slov se slabikou VĚ, barevné kroužkování slabiky + vyhledávání jmen a zvířat (pr. list BĚPĚVĚ/ Vě + úkoly a,b,c). Psaní - opis slabik a slov (Pís str. 31/ 4 řádky).

 

4. hodina MA

Autobus, prohlížení grafického záznamu v tabulce, vyhledávání údajů z tabulky, jízda s živými cestujícími, doplňování počtu cestujících do zápisu a zjišťování, kolik cestujících jede a mává z okénka na jednotlivých úsecích ( MA 51/7 + 8). Parkety (MA 51/11). Sousedé (MA 51/9, do zeleného čtverce vymýšlíme vlastní sousedy, kdy 3 sousedé jsou 7).

 

5. hodina PRV

Zdravé zuby, péče o chrup, pravidelné prohlídky u zubaře. Prasátko Pepa u zubaře (viz odkaz). Správná zubní hygiena (PRV str. 71/ celá). Zubní kaz a jeho odstranění (PRV str. 70/celá).

PRV - odkaz pro hodinu:

Pepa u zubaře: https://www.youtube.com/watch?v=lAKOgepF8tQ