Jdi na obsah Jdi na menu
 


Středa 6.3.

6. 3. 2024

ČJ - úkoly:
1) Čtení - slabik a slov se shlukem, textu a rozdělování písmen s přepisem slova (list/ středa)

2) Psaní - psaní slov s Hh (Pís str. 18+19/ vždy dva poslední řádky, na volný řádek píšeme hH)

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ/půlená

Hra Písmenko H tě probudí + ukazování pohybem, kde ve slově děti slyší H. Čtení slov a vyhledávání zvířat (SL str. 60/boční lišta). Spojování slov s obrázky, tvoření vět + opis jedné věty z tabule (SL str. 60/1). Pohádka Oslík a zvonek (viz odkaz).

ČJ - odkaz pro hodinu:

Oslík a zvonek, pohádka: https://www.youtube.com/watch?v=_8SVS_p3gEY

 

2. hodina ČJ

Hra Mimozemšťan (vyučující říká slova po hláskách a děti pomocí svého těla ukazují daná slova). Skládání slov ze slabik a jejich barevné vykreslování dle zadání (SL str. 61/6). Čtení slabik se shlukem + vymýšlení slov na přečtenou slabiku (SL str. 59/boční lišta). Psaní - psací h (Pís str. 18/4 řádky).

 

3. hodina MA

Pětiminutovka (+, - do 13, děti píší výsledky na list vlepený vzadu v MA, ke značce P:). Počítáme do 15, manipulativně s tyčinkami od zmrzlin, skládáme a rozkládáme, hledáme dvojice čísel, které dají 15, doplňujeme objekty do 15, čteme 15 a píšeme (MA 16/1+3, POČ str. 18/ jeden další řádek). Smyslové vnímání počtu a čísla (kreslení na záda kamaráda a vyskládávání příslušného počtu tyčinek). Součtové trojúhelníky (MA 16/6).

 

4. hodina PRV

Co potřebují zvířata? Zabezpečení základních životních potřeb - bezpečí a láska, domov, potrava (práce s odkazem). Přiřazování zvíře - jídlo - domov (PRV str. 49/celá, do volných okének děti dokreslují 1 své zvíře, jeho potravu a domov). Prezentace nakreslených zvířat.

PRV - odkazy pro hodinu:

Máme rádi zvířata, píseň: https://www.youtube.com/watch?v=pWpA655nDDM

Co potřebují zvířata? https://www.skolasnadhledem.cz/game/1046?query=542%20049

 

5. hodina HV

Dechová a hlasová cvičení. Opakování písní formou hádanek melodií v různých  polohách. Práce s říkankou Já mám pilu - pohybové ztvárnění. Pochod - zpíváme písně, při kterých lze pochodovat + učíme se novou - Šla Nanynka do zelí (zpíváme a pouštíme si video, viz odkaz).

HV - odkaz pro hodinu:

Šla Nanynka do zelí: https://www.youtube.com/watch?v=1XfbCYWTGqA