Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úterý 12.3.

12. 3. 2024

ČJ - úkoly:
1) Čtení - slabik a slov + dokreslování klobouku (list/ úterý)

2) Psaní - slov s -b (Pís str. 20/ další 3 řádky se slovy bláto, sob, kabát)

3) Letáček s nabídkou fotografování - kdo má zájem, přinese vyplněné zpět nejpozději do pondělí!!!

 

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ/půlená

A,B,C,D s Michalem - B, psaní B (pr. list Bb/ 2 řádky nahoře + Pís str. 32/další jeden řádek). Zrakové rozlišování tvarově podobných písmen BbDdPp, barevné vykreslování (SL str. 64/3). Doplňování písmen do slov a jejich přepis psacím písmem (SL str. 65/6). Tvoření kartičky b-d-p (písmenko děti vykreslují ze strany, která představuje -b).

ČJ - odkaz pro hodinu:

A,B,C,D s Michalem - B: https://www.youtube.com/watch?v=YlfQGmETxJM

 

2. hodina ČJ

Hra Hláska B tě probudí. Čtení slov se shlukem a slov se shlukem souhlásek bez samohlásky (SL str. 63/červ - nejdřív čteme jen obrázky, potom zkoušíme číst i slova). Čtení dalších slov, vyhledávání zvířat a jejich skládání z písmen ze Zásobníku (SL str. 64/ boční lišta - ve dvojicích). Psaní slov (Pís str. 21/ 4 řádky + spojení slova s obrázkem).

 

3. hodina MA

Paměť  a hra Myslím si (3 slova a 3 obrázky), postřehovací slabiky, tvoření slov na zadanou hlásku. Hra Hláska B tě probudí. Čtení slov se shlukem a slov se shlukem souhlásek bez samohlásky (SL str. 63/červ - nejdřív čteme jen obrázky, potom zkoušíme číst i slova). Čtení dalších slov, vyhledávání zvířat a jejich skládání z písmen ze Zásobníku (SL str. 64/ boční lišta - ve dvojicích). Psaní slov (Pís str. 21/ 4 řádky + spojení slova s obrázkem).

 

4. hodina PRV

Hospodářská zvířata - motivační píseň Když jsem já sloužil (poslech a zpěv). Rozpoznávání hlasů hospodářských zvířat, poslech představování jednotlivých zvířecích rodin (kráva, ovce, slepice, prase, koza), dolepování příslušných 5 samolepek z přílohy do obrázku statku (PRV str. 44+45), pojmenovávání členů zvířecích rodin a barevné označování samice, samce a mláděte (PRV str. 44+45/ 5 rodin). Zjišťování užitku daných 5 zvířat (PRV str. 46/ prvních 5 řádků). Povídání o zkušenostech dětí s návštěvou farmy, statku.

PRV - odkazy pro hodinu:

Když jsem já sloužil: https://www.youtube.com/watch?v=xpi_uepPNww

Zvuky domácích zvířat - kvíz: https://skolakov.eu/prvouka/2-trida/jaro-v-prirode/hlasy-zvirat/cviceni.htm

Dojení krávy ručně: https://www.youtube.com/watch?v=aw025a7QWKk

Dojení kozy mechanicky: Machine Milking Dairy Goats (youtube.com)

Stříhání ovce: https://www.youtube.com/watch?v=uOPtLmR5S7o

 

5. hodina HV

Dechová a hlasová cvičení. Hra Na otázku a odpověď - Jaké znáš zvířátko? Já znám ... Zpíváme písničky o zvířátkách a učíme se zpívat píseň Když jsem já sloužil (s kartičkami hospodářských zvířat).