Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úterý 17.10.

17. 10. 2023

ČJ - úkoly:

1) Čtení písmen a slabik (lístek, děti dokreslí hodnocení čtení)

2) Psaní ostrých hrotů (MPP str. 27/5.-7. řádek)

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ půlená

Hláska a písmeno Pp, tvoření slov na P. Hra Mimozemšťan, délka a počet slabik (s kartičkami, se zakreslením na Máju). Čtení slabik (kostky, ŽA str. 48/zel + hně + obrázkové slabiky). Psaní - ostrý hrot (ŽA str. 47/3řádky). Pohádka o písmenku P (poslech).

 

2. hodina ČJ

Hláska a písmeno Pp, A,B,C,D s Michalem (viz odkaz). Píšeme tiskací P (ŽA str. 83/2řádky), pro Rychlíky - hra Pamatuj si písmenka (a zapiš je na Máju). Skládáme písmenka z dřívek (ŽA str. 48/žlu). Čteme slabiky s Pp, vyhledáváme stejné slabiky (ŽA str. 48/zel + hně + mod).

ČJ - odkaz pro hodinu:

A,B,C,D s Michalem - P: https://www.youtube.com/watch?v=YjZwGcw2vLw

 

3. hodina MA

Čtení číslic s pohybem, sluchem, hodem kostkou. Porovnávání (aktivita s kostkami a barevnými pastelkami + MA 30/1 - vykreslit, kde je víc). Krokování a čtení šipkového zápisu (MA 29/7). Rytmus barev a pohybu (MA 28/2). Dřívková geometrie (MA 28/4).

 

4. hodina PRV

Stromy - píseň + poznávání listnatých stromů hrou Na který strom myslím? (podle větví, nápadných znaků). Jehličnaté stromy - ukázky větviček (hmat), rozdíl mezi listnatými a jehličnatými stromy (PRV 16/1). Jehličnaté stromy - obrázky, pojmenování, dokreslení jedle a smrku (PRV 16/2), šišky - ukázky a spojení se stromem (PRV 16/3). Opakovací kvíz (viz odkaz).

PRV - odkazy pro hodinu:

Stromy, píseň: https://www.youtube.com/watch?v=Txliy8f9sEY

Jehličnaté stromy: https://www.youtube.com/watch?v=QmLDvngPSqU

 

5. hodina VV

Vlaštovky na drátě (voskovka, akvarel).