Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úterý 19.12.

19. 12. 2023

ČJ - úkoly: 
1) Čtení slabik a slov (SL str. 26+27/ další 3 a 3 řádky s podpisem prosím)

2) Psaní číslic 4,5,6,7 (Pís str. 30/ další 4 řádky)

PČ - úkol:
1) Prosím o přinesení starého popř. nového jakéhokoliv zubního kartáčku, který se pak už nechá v kufříku VV (budeme ho potřebovat hned po prázdninách, ve středu 3.1.)

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

A,B,C,D s Michalem - N (viz odkaz) + modelování N z drátku. Psaní tiskacích písmen (Pís str. 28/celá strana + str. 29/ písmeno N). Práce se Zásobníkem, skládání a čtení trojslabičných slov (podle SL str. 30/4 + pantomima).

ČJ - odkaz pro hodinu:

A,B,C,D s Michalem - N: https://www.youtube.com/watch?v=Ol48QlzD5B0

 

2. hodina ČJ

Hláska a písmeno Nn - vymýšlení slov na písmenko. Čtení s porozuměním, otázky k textu a kreslení toho, co umí děti (SL str. 28/červ + 29/ nahoře + červ). Psaní - slabik a slov s -n (Pís str. 22/dokončení, na poslední řádek píšeme malé psací -n).

 

3. hodina MA

Psaní číslice 9 (MA 67/ 3 řádky - začínáme hlavičkou, tvar dešťové kapky, pak připojíme nožičku). Řešení příkladů a jejich přepis do šipkového zápisu s kontrolou krokování na pásu (MA 52/1). Tvoříme stavby a evidujeme počet krychlí do tabulky (MA 53/6+7).

 

4. hodina PRV

Příbuzenské vztahy, oslava narozenin - píseň Narozeninová (viz odkaz), popis obrázku + určování členů rodiny podle popisu (PRV str. 31/1+2+3) - práce se samolepkami. Pohádka o oslavě narozenin Teo slaví narozeniny (viz odkaz).

PRV - odkazy pro hodinu:

Píseň Narozeninová: https://www.youtube.com/watch?v=qyeIi_yNKyU

Teo slaví narozeniny: https://www.youtube.com/watch?v=ekluAFJVkyU

 

5. hodina VV

Vánoční přání - rybka, dokončení.