Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úterý 2.4.

2. 4. 2024

ČJ - úkoly:

1) Čtení - slabik a slov s novým písmenem, kreslení šály (domácí čtení/ úterý)

 

2) Psaní - přepis 4 slov a vyhledávání všech tvarů od jednoho písmene (pr. lístek Prázdninové procvičování/ poslední řádek slov ve cv. 1 a cv. 2)

 

3) Písmenka Šš k založení do Zásobníku

 

PRV - úkol:

1) Učíme se vyjmenovávat měsíce zpaměti tak, jak jdou po sobě (buď děti říkají nebo zpívají písničkou)

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ/ půlená

Sdílení zážitků z Velikonoc. Velikonoční čtení (kontrola D.Ú.). Psaní - přepis slov (pr. list Prázdninové procvičování/ 2 řádky).

 

2. hodina ČJ

Přivítání a představení studentek PdF MU, které u nás budou pobývat 3 týdny. Hláska a písmeno Sš - vyvození písničkou (viz odkaz). Seznámení s tvary psacími a tiskacími, vyhledávání v říkance (SL str. 70/nahoře). Hra Tichá pošta. Čtení slabik (SL str. 70/boční lišta). Psaní - psací -Š (obkreslování tvarů na tabuli, zkoušení tvarů na Máju + pr. list Šš/ 2 řádky).

ČJ - odkaz pro hodinu:

Myš domácí, píseň: https://www.youtube.com/watch?v=lejy2Uq8fFQ

 

3.+4. hodina 

Knihovna

 

5. hodina PRV

Rok a měsíce - motivační píseň Měsíce (zpíváme a učíme se je při tom vyjmenovávat), práce s kartičkami a řazením měsíců, poslech říkanek, předvídání, který měsíc přijde teď (viz odkaz). Roční období v přesmyčkách (PRV str. 52/1). Barevné kroužkování měsíců podle přiřazení k ročnímu období (PRV str. 52/2 s barvičkami podle cv. 1). Číselné označení měsíců a jejich dopisování do ROKU (PRV str. 52/3). Procvičování měsíců s barevnými pastelkami (děti zvedají barvu podle přiřazení k ročnímu období).

PRV - odkaz pro hodinu:

Měsíce v říkankách: https://www.youtube.com/watch?v=54taDGaLWEI