Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úterý 21.11.

21. 11. 2023

ČJ - úkoly:
1) Čtení - slabiky, slova (list/ úterý)

2) Psaní číslic 4,5,6 (ŽA str. 88/dokončení)

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ/půlená

Seznámení s křížovkou (ŽA str. 81/mod). Čtení slabik a hra domino (s kartičkami + ŽA str. 81/červ). Individuální čtení. Psaní - procvičování psacích písmen (pr. list Písmena s mašinkou/ 3 řádky).

 

2. hodina ČJ

Slabikářová slavnost - 4. část: Tvoření záložky do Slabikáře (k šablonce pastelky se z obou stran nalepí barevný papírek, vykreslí se stejně barevně hrot pastelky, na jednu stranu barevného proužku děti kreslí svůj obrázek) = zisk 5. klíče = vysvobození princezny z nejvyšší věže zámku. Navrácení korun i dalším princeznám (ŽA str. 76/ červ - vykreslení korunek podle princezen), čtení rytířského pokřiku a svatební oslavy rytířů a princezen (ŽA str. 76/žlu).

 

3. hodina MA

Psaní číslice 6 (MPP str. 6/ další 3 řádky). Stavíme stavby podle plánu a spojujeme k sobě (MA 41/6 ve skupinkách). Přidám nebo uberu podle znaménka v příkladu, nakreslím a vyřeším (MA 40/2). Skládáme dečku (MA 35/11 - skládáme dečku vpravo dole).

 

4. hodina PRV

V obci - projití trasy s figurkou podle pokynů učitele, vyhledávání obchodů a významných domů, všímání si detailů, podle kterých poznáme, o jaký dům jde, hledání institucí, kolem kterých projde Matyáš cestou z domu do školy (PRV str. 23/2 - vykreslování). Okolí školy, důležitost reflexních prvků (PRV str. 26/2). Nesprávné chování na chodníku (PRV str. 26/1). PRCH - prevence rizikového chování v dopravě. Zpěv písně Semafor (Albi tužka).

 

5. hodina VV

Podzimní skřítek - dokončení (pastelové pozadí). Písmeno O (voskovka, koláž papírového ovoce).