Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úterý 26.3.

26. 3. 2024

ČJ - úkoly:

1) Čtení - slov a přiřazování povolání (list/ úterý)

 

2) Psaní - přepis slov (lísteček se slovy/ 4 celé řádky, každé slovo stačí napsat 1x)

 

Ve středu začínáme všichni v 8.00 a výuka končí ve 12.30. Budeme do 11.40 tvořit, dejte prosím dětem věci, u kterých by nevadilo, kdyby se zašpinily. Pak jdeme společně na oběd, ve 12.30 už budou všechny děti naobědvané a připravené k odchodu domů nebo do ŠD. Přijďte tedy pro nedružinové děti kolem 12.40. 

Dejte dětem normálně aktovku s věcmi do ČJ a MA, budu si některé sešity vybírat ke kontrole, domů si děti odnesou velikonoční čtení ve složce, zkontrolované sešity a květináče s věcmi z tvoření :-).

 

Hezké jarní odpoledne, VD.

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Hledání slov po třídě s motivací na příběh o pěstování ovoce a zeleniny, jejich zapisování na Máju (mrkev, jahody, salát, meloun, rajčata). Čtení příběhu s otázkami k textu, s vyhledáváním a vyznačováním zeleniny (SL str. 68 + 69/červ). Interaktivní hra s názvy ovoce a zeleniny (viz odkaz).

ČJ - odkaz pro hodinu:

Ovoce, zelenina: https://wordwall.net/cs/resource/70652979

 

2. hodina ČJ

Velikonoce = svátky jara. Čtení úvodního textu, hledání slov, která patří k Velikonocům, přepis slov, dokreslování vzorů do kraslice, procházení bludištěm, spojování mláďat s rodičem (Velikonoční pracovní listy/ 2 strany).

 

3. hodina MA

Velikonoční slovní hádanky typu: Vykoledoval jsem 3 vajíčka u sousedů, 2 od babičky, pak jsem od tety přidal 4 čokoládové berušky, 3 věci jsem snědl, další 2 vajíčka se rozbila, atd (děti průběžně zapisují výsledky na Máju). Součtové trojúhelníky, slovní úloha, počítání s tajenkou a barevné vykreslování (Velikonoční pracovní listy/ další 2 strany).

 

4.+5. hodina PRV+VV+HV

Jarní písnička - zpíváme. Rok a roční období, měsíce v roce a charakteristické znaky jednotlivých období, práce dětí ve skupinách s kartičkami, texty, prac. listem (na výkres A4 děti postupně lepí obrázky z názvy ročních období a k nim dolepují jednotlivé měsíce, obrázky ročních období vykreslují). Zpěv písničky Měsíce (učíme se vyjmenovávat měsíce na popěvek písně Já do lesa nepojedu).