Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úterý 26.9.

26. 9. 2023

Úkol:

ČJ - úkol:
Psaní šikmých dlouhých a krátkých čar (MPP str. 25/poslední 2 řádky, čáry se píší shora!!!)

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ/půlená

Hláska a písmenko Ss, hra - Probudí tě slovo začínající na S. Zrakové vnímání, vyhledávání Ss (ŽA str. 28/mod + prac. list Ss - vykreslujeme Ss, vyhledáváme tvar Ss v básničce). Sluchové vnímání (pr. list Ss - u slov pod obrázky vyťukáváme a zakreslujeme krátké a dlouhé slabiky). Psaní šikmých čar krátkých a dlouhých (MPP str. 25/4.-6. řádek).

 

2. hodina ČJ

Hláska a písmeno Ss - hledání slov na S v obrázku (ŽA str. 28/zel), povídání o příběhu z obrázku - vzpomínka na pasování na rytíře knih. Zrakové vnímání (ŽA str. 28/žlu + červ - vyhledávání tvarů Ss mezi dalšími písmenky, spojování puntíků). Psaní šikmých čar krátkých a dlouhých (MPP str. 25/1.-3. řádek).

 

3. hodina MA

Hra Na detektiva (hledání stanovišť s vyskládaným počtem věcí 1-6, zapisování na Máju). Spojování počtu věcí s puntíky (MA 16/1). Vykreslování podle číslice a dopočet (MA 16/2). Krokování s více pokyny (MA 16/3).

 

4. hodina PRV

Pravidla třídy, správné a nesprávné chování (PRV str. 13), možnosti náprav a prevence vzniku rizikového chování. Pravidla naší třídy a potřeba jejich dodržování. Hra - Stavba třídního hradu z krychlí + umísťování dalších krychlí s nápisy do hradu/mimo hrad (strach, lež, ubližování, pomoc, pomluva, pláč, smích, zrada, chyba).

 

5. hodina VV

Večerníček (voskovka).

VV - odkaz, Večerníček: https://www.youtube.com/watch?v=SS4ZYErUvQI